We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Friese merrie uit predikaatrijke stam
Marrit fan Seldsum, is een 10 jarige stamboekmerrie van Tjalbert x Oepke.Moeder is Ylse S, uit de bekende  038 stam van Wijkje  (moeder van Tsjerk 328)Moeder Ylse S. bracht tevens de moeder van de goedgekeurde hengst Waander 512.Ik heb haar zelf gefokt en wegens beeindiging van mijn Friezen-fokkerij destijds als 3 jarige verkocht.
Afgelopen jaar kocht ik haar via Duitsland ongezien terug, in de hoop haar als rijpaard te gebruiken. Helaas bleek ze niet zadelmak. We hebben haar nu alsnog zadelmak gemaakt, alleen voor mij, als onzekere amateur, is ze nu nog te groen helaas. Omdat ik geen ambities in de fokkerij heb, verkoop ik haar  als fokmerrie, maar ze zo, voor iemand die er nu tijd in wil steken, ook zeker een geschikt rijpaard kunnen zijn.Er is mogelijkheid om haar onder het zadel te proberen, maar ze is dus nog groen. Wel braaf!
Voor meer info en eventueel video's graag contact opnemen met
 Esther
06-53679973
mhovenga@xs4all.nl
Seldsum Stables

Stamboom

Vader Tjalbert
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Ylse S
ster
Vader van moeder Oepke
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Hesseltje B
ster, pref
v.m.m. Naen
m.m.m. Wijkje
mode;, pref, prest