We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

In alle rust zijn wij op zoek naar een 5 sterrenhuisje voor onze lieve en getalenteerde C pony Red Velvet.
Red Velvet is een 4 jarige ( april 2018) C pony van 1.36 ( officieel gemeten). 
Mijn dochter van toen 10 jaar oud heeft haar vorig jaar september onder begeleiding zelf zadelmak gemaakt en verder opgeleid. Hierbij heeft ze nog nooit een stap verkeerd gezet.
Afgelopen juni zijn ze voor het eerst gestart en in no time ,met vrijwel altijd dubbele winstpunten, waren ze zo de B uit. Als kers op de taart mochten ze deze zomer naar de Hippiade waar ze uiteindelijk op plek 8 van de 32 eindigden. Met haar fantastische bewegingen en looks heb je je punten bij binnenkomst al binnen ;-)
Op dit moment trainen we rustig richting de L.  We hebben wat kleine sprongetjes met haar gedaan en ook dat deed ze heel braaf en vond ze erg leuk maar onze focus lag op de dressuur en een goede basisopleiding.

Red Velvet is een hele rustige en lieve pony. Ze is niet snel ergens van onder de indruk en liep zelfs op haar eerste  wedstrijd moeiteloos langs witte hekjes, uitbundige bloembakken en wapperende vlaggen. 
Ze is bomproef en 100% verkeersmak, ze komt hier veel langs de weg met veel groot landbouwverkeer en loopt overal zonder blikken of blozen langs
Ze is heel braaf bij smid, dierenarts en bij het scheren en een klein kind kan haar zo op de wagen of trailer zetten. Het is een echte knuffelpony waar je heerlijk mee kan tutten, ze blijft urenlang probleemloos stil staan.
Hier staat ze in een gemengde kudde en dat gaat heel goed. 
Red Velvet zou gezien haar brave en rustige karakter ook zeker geschikt zijn voor een beginner maar gezien haar jonge leeftijd en ze zelf ook nog veel moet leren, zien we haar het beste tot haar recht komen bij een jong ruitertje die al ervaring en ruitergevoel heeft en van bijvoorbeeld een A/B pony komt en over goede begeleiding beschikt.

De reden van verkoop is dat mijn dochter al een C pony heeft en de overstap  naar een D pony gezien haar lange benen onvermijdelijk is. We hopen op deze weg een baasje te vinden waarmee het potentieel van deze superpony tot zijn recht komt.
Red Velvets vraagprijs is 9750,-  incl hoofdstel en dekens, en ze gaat ook pas weg bij een wederzijdse klik. 
Voel je vrij om contact met mij op te nemen op 0619262127 ( ook whatsapp) 

Stamboom

Vader Springstar's Kimro
Vader van vader Springstar's Jarno
v.v.v. Wolling's Dante
m.v.v. Jessica
Moeder van vader Springstar's Kimara
v.m.v. Eyarth Tom Tom
m.m.v. Zuudwiek's Kimmy
Moeder Stougjeshoeve Bella Donna
Vader van moeder Stougjeshoeve Escudo
v.v.m. Breeton Dai
m.v.m. Stougjeshoeve Esmeralda
Moeder van moeder Eyarth Beka
v.m.m. Carwed Charmer
m.m.m. Eyarth Isabella

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Hippiade 2022 B-C 8