We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

GERKE FAN MEREN-STATE is een jonge 4 jarige Friese ruin die nu een paar maanden onder het zadel is. GERKE is nog geen jaar geleden geruind en is er nu klaar voor om mee aan de slag te gaan. Gerke heeft nu nog een stokmaat van 165 cm, maar zal de komende jaren nog iets groeien. GERKE is uitermate geschikt om op te leiden tot tuiger en/of dressuur paard. GERKE heeft mooie bloedlijnen.

BloedlijnenVader Uldrik 457 is de kampioen van de hengstenkeuring in 2010 en 2011, en de reserve-kampioen van 2012. Zijn score op het CO staat nog steeds genoteerd als DE HOOGSTE OOIT!! Dat hij zijn prima eigenschappen doorgeeft heeft hij inmiddels ook volop bewezen. Zijn zoon Limited Edition met Judith Pietersen in het zadel is daarvan het uitstekende bewijs. Met Tom Folmer aan de leidsels is Uldrik 457 een fenomeen aan het worden in de Friese tuigsport. Drogeham 2018 – reservekampioen, Hardenberg 2017 kampioen rubriek dekhengsten, en in 2018 ook nog winnaar limietklasse tijdens de Dag van het Aangespannen Paard. Uldrik 457 laat de tuigsport zien wat souplesse is. Uldrik straalt luxe uit, hij heeft een buitengewoon meegaand karakter en wil graag werken. Daarbij is deze allrounder zeer correct gebouwd. Hij combineert zijn luxe verschijning met uitstekend beenwerk, erg veel manen en vloeiende bewegingen. Hij stamt uit de hengstenlijn Uldrik, Dries, Jasper, waarbij Jasper voldoet aan de criteria stempelhengst (geboren na 2000 en dat zijn er maar 4) en zijn bloed zal het sterkst de vooruitgang van de lijn dienen. Moeder Whoopy is een Stamboek Ster merrie. Haar vader komt uit de hengstenlijn Nykle, Jurre en Wessel en haar moeder uit de hengstenlijn Leffert, Tamme en Jochem. Leffert voldoet aan het criteria stempelhengst (geboren tussen 1983 en 2000, zijn dat er maar vijf) en zijn bloed zal het sterkst de vooruitgang van het Friese paard cq de bloedlijn dienen.

Met GERKE koopt een ruiter een 100% Fries paard met een uitstekende afkomst. GERKE is jong en moet nog veel leren. Dit biedt de kans om samen te groeien en met een goede band hogerop te komen in de sport. Het Friese paard wordt wel de koudbloed onder de warmbloeden genoemd en is vanzelfsprekend ook zeer geschikt als recreatiepaard. GERKE heeft geen stalgebreken, is prettig in de omgang en is in gedrag nog wel een beetje een puppy. GERKE heeft wel iets last van mok, maar dat is goed te behandelen met zalf. 
GERKE wordt verkocht wegens tijdgebrek, zijn conditie is daarom momenteel niet optimaal.

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.