We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Superfijne D wedstrijdpony met veel uitstraling te koop voor ruiter/amazone die ambities heeft in de dressuursport.

Vanwege het bereiken van de 18-jarige leeftijd van onze dochter, bieden wij onze D-pony Dancer (sport- en stamboeknaam Melantho’s Thruster) aan.
Dancer is een mooie 8-jarige Welsh ruin en valt op door zijn atletische bouw en energieke uitstraling. Het is een pony met een fantastische wedstrijdmentaliteit, hij doet altijd zijn best voor je in de ring.
Dancer is een grote D pony, meet op zijn paspoort 1.48m.
Wij hebben Dancer als 3,5-jarige pony gekocht en zelf opgeleid. Mijn dochter heeft alle klassen met hem doorlopen en start nu Z2 dressuur.
Op de Regiokampioenschappen Limburg outdoor 2022 waren ze 3e in het D-Z1 met 66,6%. Inmiddels zijn ze 6x Z2 gestart en hebben al 8 winstpunten gehaald. Dancer heeft zeker zijn top nog niet bereikt.

Dancer gaat graag mee op buitenrit, alleen of in een kleine groep. Hij is verkeersmak. Je kunt ook een sprongetje met hem maken.
Tijdens het rijden kan hij in het begin wat fris zijn. Voor een echt beginnende of onzekere ruiter vinden wij hem daarom niet geschikt. Wij denken dat hij het best tot zijn recht komt bij een ambitieuze ruiter die op zoek is naar een fijne leerpony.
Dancer is gezond en vrij van stalgebreken, braaf bij de hoefsmid, heeft zijn entingen en ontwormingen altijd op tijd gehad.

Dancer komt uit een goede moederlijn. Zijn moeder Borghof's Minke heeft 13 mooie nakomelingen voortgebracht, waaronder de dit jaar aangewezen henst Melantho's Fiero. Een 4-jarige merrie is aangewezen voor ster en haar jaarling werd jeugdkampioen.

Wij zoeken een 5* huisje voor hem met dagelijkse weidegang.

Dancer is onlangs klinisch en röntgenologisch gekeurd. Op aanvraag zijn het rapport en de röntgenfoto's beschikbaar. Overkeuren is uiteraard toegestaan, k.k.

Hogere prijsklasse.

Voor meer informatie graag appen of bellen naar 06-15568892. Tijdens werktijd kan ik niet altijd reageren.

Stamboom

Vader Leuns Veld's Winston
Vader van vader Bodo
v.v.v. Coelenhage's Purioso
m.v.v. Amarens
Moeder van vader Leuns Veld's Heidi
v.m.v. Kooihuster Folkert
m.m.v. Molenhof's Ilonka
Moeder Borghof's Minke
Vader van moeder Wester Aikema's Adios
v.v.m. Speyksbosch Nelson
m.v.m. Wester Aikema's Nanette
Moeder van moeder Thrianta's Lilian Elisabeth
v.m.m. Vita Nova's Golden Boris
m.m.m. Oostervelden's Natasja