We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Ik ben een hobbymatige fokker en door jonge aanwas moet ik keuzes maken en heb ik besloten om voor deze merrie een nieuwe plek te zoeken.

De merrie is 2,5 jaar oud en is helemaal groen. Dit betekend niet dat ze niets heeft geleerd, ze is makkelijk bij de hoefsmid, laat zich makkelijk leiden naar haar paddock en is vriendelijk naar andere dieren. Ze is bij ons meerdere keren op de trailer geweest om haar tijdens de opfok te verplaatsen naar een ander stuk land. Hierdoor is ze gemakkelijk te laden en vervoeren. De merrie heeft een nuchter karakter en beschikt over veel looplust. Het is een prettig dier op stal en in omgang. 

De merrie is gefokt uit een zwart bonte  keur sport moeder van Andretti en de bonte hengst King ( Purioso x Pericles) Ze is getest bij van Haeringen in Wageningen en is niet homozygoot. De merrie is bij ons geboren en we hebben haar niet laten keuren, echter keuren is geen enkel probleem op kosten van de evt. koper. Het is een ruim ontwikkelde, sterke merrie met goede basisgangen en een opvallend sterk achterbeen. 

We zijn op zoek naar een eigenaar die bereid is om te investeren in de opleiding van deze lieve, mooie merrie. Ze heeft zeer zeker de potentie op zich te ontwikkelen tot een goed sportpaard. 

Stamboom

Vader King
VB
Vader van vader Purioso
Stb Keur
v.v.v. Furioso II
m.v.v. Alinda
Moeder van vader Wanda
Stb Keur Pref Prest
v.m.v. Pericles
Pref
m.m.v. Tina D
Ster Pref Prest
Moeder Graffiti
Stb Keur Sport
Vader van moeder Andretti
Stb
v.v.m. Special D
Stb
m.v.m. Ushi
Ster Pref Prok
Moeder van moeder Vita
Stb Ster
v.m.m. Samber
Stb
m.m.m. Nikita
Stb