We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Oxford is een atletisch super intelligente stoere ruin die al vanaf veulen in mijn bezit is. Hij heeft een stap waarbij hij minimaal 2 voeten overtreedt, een makkelijke ruime galop en een tactmatige functionele draf. Daarbij de nodige looplust met een werkwillig karakter. Oxford is tevens een wat bescheiden lieve ruin die van poetsen, werken, de wei en rijden in het bos houdt. Oxford hecht zich snel aan zijn ruiter en is een echt maatje. Hij komt uit dezelfde moeder als mijn Grand Prix merrie, Cilbria IH. Ik kan je dus alles vertellen over deze Bria sportstam, waar wij op kleine schaal hobbymatig mee fokken en uitbrengen in de sport.

Oxford meet 165 cm (toont groter want hij heeft body), zijn eindmaat schat ik rond de 168m. Ik heb de afgelopen week wat filmpjes gemaakt voor de video en rijdt hemzelf aan (9 weken onder het zadel). Hij is voorwaarts neerwaarts gereden, nooit met een slof. De basis is vanuit ontspanning naar aanspanning. 

Hij staat nog op blote voeten omdat hij goede hoeven heeft. Overdag staat hij in de wei/ paddock, 's nachts op stal. Hij is vriendelijk voor andere paarden en werkt vier keer per week (rijden, longeren en grondwerk: 20-45 minuten).

Oxford is röntgenologisch plus hals en rug goedgekeurd voor de sport. Hij heeft een D-OC predicaat en meegedaan bij het KWPN tijdens het referentenonderzoek waarbij geen afwijkingen waren. Foto’s overkeuren op eigen kosten. Klinisch keuren op eigen kosten maar is bij afkeuren voor mijn rekening.

Oxford kent:
- Stilstaan bij het opstijgen van een kruk
- Halthouden
- Stap- Draf- Galop
- Overgangen
- Paar passen achterwaarts
- Hals strekken
- Balkjes lopen
- Door het bos
- In een buitenbak en grasbaan rijden
- Trailer laden
- Hoefsmid
- Wasplaats
- Naar de wei aan een halster en wachten voordat je hem losmaakt.
- Dekens
Ik verkoop hem aan een passende amazone die zeker en rustig is. Beginners en angstige ruiters vind ik niet passend voor deze 3 jarige. Film ook via de what's app. Vr prijs 26.500,-
Maaike Rellage Tel: 0031 (0)6 - 28 45 9349

Stamboom

Vader For Ferrero
1.68m
Vader van vader For Romance
v.v.v. furst romancier
m.v.v.
Moeder van vader Dubai Millenium
v.m.v. Don Crusador
m.m.v.
Moeder Tilbria
elite, sport, IBOP, D-OC, 1.68m
Vader van moeder Osmium
v.v.m. Ferro
m.v.m.
Moeder van moeder Kilbria
elite, pref, prest, prok
v.m.m. Sultan
keur
m.m.m. Ezabria
keur