We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

12 jarige KWPN ruin springgefokt.

Finnegan (Filemon W) is een plaatje om te zien. Een mooi groot paard, atletisch gebouwd, helemaal in de juiste verhoudingen. Rijden op Finnegan geeft een machtig gevoel en je maakt direct indruk op iedereen. Finnegan heeft geen stalgebreken, is prettig in de omgang en wil graag voor je werken als hij de aandacht krijgt die hij verdient. Finnegan zou nooit in de verkoop zijn gekomen, als mijn ambitie niet volledig naar de slipjacht was gegaan. Finnegan wordt niet verkocht aan handelaren, niet verkocht met heel veel korting en gaat alleen naar een particulier waar hij het goed krijgt. Iedere keuring is toegestaan voor eigen rekening. Finnegan beschikt over goede bloedlijnen.

Caletto 1 was één van de meest succesvolle springhengsten van Holstein onder Michael Rupping. Van 1981 t/m 1985 heeft Caletto 1 aan internationale springwedstrijden meegedaan. In 1983 werd hij 3e in de Grand Prix van Genéve, winnaar van het concours van Berlijn en München, 3e in het Kampioenschap van Duitsland in Aken, in 1985 heeft hij het concours van 's-Hertogenbosch en Stuttgart gewonnen. Eind 1985 was Caletto 1 het meest succesvolle springpaard van Duitsland. Calvaro Z werd onder Jos Lansink kampioen van Nederland, won in 1997 zilver bij het Europees Kampioenschap. Hij werd tevens 9de op het WK te Rome, 2de in de Grote Prijs te Monterrey, 2de in de Pulsar Crown en 2de in de German Classics. Verder was Voltaire een invloedrijke vader van springpaarden en dressuurpaarden en concurreerde hij met succes op internationaal niveau 1,60 meter in de springsport. Het is duidelijk dat het met de bloedlijnen wel goed zit en dat zie je terug in Finnegan.

Hij heeft goede gangen en springt gemakkelijk. Springen vindt hij ook écht leuk om te doen. Wij hebben Finnegan voornamelijk recreatief gereden. In de rijbak, maar nog meer in het bos. Hij heeft wel eens een B parcours gesprongen en ook wel eens een dressuurproef gereden, maar we hebben nooit de ambitie gehad om hem serieus uit te brengen in de sport. Ter voorbereiding op de jachten hebben wij tientallen crosslessen gevolgd. Finnegan heeft bij elkaar wel een veertig tot vijftig slipjachten gereden van M jachten tot hele dikke Z jachten, maar in de basis is het natuurlijk geen jachtpaard.

Mijn man (1.97) heeft op latere leeftijd op Finnegan leren paardrijden, daarbij was Finnegan rustig, geduldig en heeft hij mijn man veel vertrouwen gegeven. Met Finnegan koopt een ruiter een allround paard met mogelijkheden. Met Finnegan zijn er mogelijkheden in de springsport of met dressuur, maar het is ook een geweldig paard om recreatief te rijden. Wij gunnen Finnegan een nieuwe ruiter die met aandacht en zorg nog heel veel jaren plezier met hem gaat maken. Finnegan gaat alleen weg als hij goed terecht komt, wij willen ons verder toeleggen op het jagen en gaan op zoek naar een Iers jachtpaard.

Hogere prijsklasse.
Voor meer informatie tel.: 0614906511

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.