We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Zeer mooi interessant zwart merrieveulen Soleil, Ze is geboren op 14-04-2022 uit top lijn (FRANKIE LEE x ALEXANDRO P) zie youtube link bij (3.44 tot 3.55 min)

Soleil heeft zeer mooie bewegingen en is veelbelovend voor de toekomst.
Ze heeft een zeer vriendelijk karakter, is dagelijks in de hand en heeft al regelmatig in de trailer een ritje gemaakt.

De moeder van Soleil, Hilde (zie laatste foto) is een zeer goed bewegende Gelderse STB. ELITE, IBOP, SPORT-(DR) PROK vosmerrie (ALEXANDRO P X DROOMWALS) van 1.70m. Reserve kampioen tijdens de 3 jarige merrie keuring in 2015. Hilde is een merrie met super bewegingen en een fijn karakter welke graag voor je wil werken.  

De oma van Soleil was de zeer goed verervende zwarte merrie TAMARINDE (DROOMWALS x AHOY) STB. KEUR, PREFERENT. Deze merrie TAMARINDE heeft meerdere veulens gekregen waaronder de merrie GAISHIA (ALEXANDRO P X DROOMWALS), en is hiermee dus volle zus van onze merrie Hilde. Deze Gaishia heeft meerdere goede nakomelingen gekregen waaronder Leonidas. Leonidas is verkocht op de Equine Elite veiling als diejarige voor 95.000 euro en liep vorig jaar haar WK jonge dressuurpaarden proef onder Dinja van Liere.  

De vader van Soleil is de jonge hengst Frankie Lee (FRANZISKUS X SPÖRCKEN) Frankie Lee is onze zeer getalenteerde hengst die in 2019 in Mecklenburg-Vorpommern werd goedgekeurd, inmiddels is hij ook erkend bij het Oldenburg en Westfalen stamboek. Vorig jaar liep de zoon van Franziskus zich al enkele keren in de kijker in jonge paarden rubrieken. Hij kreeg telkens hoge cijfers voor zijn uitmuntende en zeer expressieve draf. In juni won Frankie Lee onder de Zweedse amazone Jessica-Lynn Thomas in het Duitse Syke-Okel een proef voor driejarige rijpaarden. Hij danste naar een gemiddelde van 8,7 met onder meer een 9 voor de draf. Verder kreeg Frankie Lee een 9 voor de graad van africhting en een 9 voor zijn prachtige exterieur. Verder was er 8 voor de stap en een 8,5 voor de galop. Ook in Nederland was Frankie Lee succesvol. Op de jonge paardenwedstrijd in Haaksbergen was hij niet alleen de beste driejarige, maar ook overall kampioen. Onder onze Deense amazone Emma Amtrup liep hij naar 88 punten. Van de juryleden kreeg hij de ultieme 10 voor de draf.

Stamboom

Vader FRANKIE LEE
Vader van vader FRANZISKUS
v.v.v. FIDERTANZ
m.v.v. ANTARA
Moeder van vader SYMPATHIE
v.m.v. SPÖRCKEN
m.m.v. SANASTIE
Moeder HILDE
ELITE, IBOP, SPORT-(DRES), PROK
Vader van moeder ALEXANDRO P
PREFERENT
v.v.m. KOSS
PREFERENT
m.v.m. ITILDE
KEUR, PREFERENT
Moeder van moeder TAMARINDE
KEUR, PREFERENT
v.m.m. DROOMWALS
m.m.m. LAVENDEL
KEUR