We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: BREUGEL
FOKKER: dhr. M. Meulendijks
CONTACT: Sabine  Smit - Veulentekoop.nl - +31 (0)6 - 22 44 68 43
Bij aanschaf van dit veulen betaald u GEEN commissie!
----
Limoncello M Z is een correct gebouwd springveulen met een mooie bespiering en een uitstekende galop. Ze stamt uit een interessant merrielijntje die garant staat voor een fijn sportpaard.

Uit de merrielijn van de internationale 1.50m. springpaarden Zingaro Z (v. Zandor Z) en Urchin (v. Chin Chin) en het CSI2* Eventing paard Zoe Zingaro Z (v. Zandor Z).
-----
Moeder is de jonge merrie La Trappe M. Zij is een nakomeling van de Holsteiner hengst Cardento (v. Capitol I). Naast zilveren medailles op het WK, EK en de Olympische spelen levert hij grote prestaties in de fokkerij en heeft hij meer dan 25 nakomelingen die op 1.60m. niveau in de sport presteren.

Grootmoeder is de Elite, prestatie, sport merrie Praline M. Zij liep zelf op 1.30m. niveau in de sport en is moeder van de 1.20m. geklasseerde springpaarden Icipari (v. Classe VDL) en Filles de Reve M (v. Nabab de Reve), het 1.30m springpaard Coco Z (v. Cicero Z van Paemel), het internationale 1.35m. springpaard Breitling M (v. Verdi TN), het 1.50m. springpaard Zingaro Z (v. Zandor Z) en het CSI2* eventing paard Zoe Zingaro Z (v. Zandor Z).

Overgrootmoeder Grande (v. Grannus) werd zelf op 1.30m niveau in de sport uitgebracht. Zij bracht naast Praline M het 1.50m. springpaard Urchin (v. Chin Chin).
-----
Vader is de hengst Liamant W. Eeen zoon van de topvererver Diamant de Semilly, die onder Eric Levallois tot de wereldtop behoorde.In de fokkerij gaf Diamant de Semilly al talloze Grand-Prixspringpaarden, zoals Emerald (Harrie Smolders), Don VHP Z (Harrie Smolders), Inca Boy van ’t Vianahof (Edwina Tops-Alexander), Utamaro d’Ecaussinnes (William Whitaker & Niels Bruynseels) en nog vele anderen.Grootvader Heartbreaker is zonder twijfel één van de meest toonaangevende hengsten van de afgelopen decennia en wordt gezien als misschien wel de beste moedersvader van dit moment. Overgrootvader Baloubet du Rouet is het derde springfenomeen op rij in de pedigree van Liamant W en mag met recht een legende genoemd worden.

De moeder van Liamant W is Zarina III – een dochter van de Grand-Prixspringmerrie Untouchable die succesvol was onder onder meer Leon Thijssen. In de fokkerij is Untouchable ook uiterst succesvol en is zij vooral beroemd door haar zoon Explosion W. Deze Chacco Blue-zoon behoort tot ’s werelds beste springpaarden onder de Brit Ben Maher en won afgelopen jaar de Global Champions Tour-wedstrijden van Doha, Madrid en Rome en was tweede in Shanghai en Doha.

Stamboom

Vader Liamant W
1.30m.
Vader van vader Diamant de Semilly
1.60m.
v.v.v. Le Tot de Semilly
1.60m.
m.v.v. Venise des Cresles
Moeder van vader Zarina III
Ster, Voorlopig Keur
v.m.v. Heartbreaker
1.60m.
m.m.v. Untouchable
1.60m.
Moeder La Trappe M
Vader van moeder Cardento
v.v.m. Capitol I
m.v.m. B-Estelle
Moeder van moeder Praline M
1.30m.
v.m.m. Narcos II
1.60m.
m.m.m. Grande
1.30m.