We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: BAKEL
Fokker: Dhr. A. Strik
CONTACT: Sabine Smit - Veulentekoop.nl - +31 (0)6 - 22 44 68 43
Bij aanschaf van dit veulen betaald u GEEN commissie!
-----
Een uitzonderlijke naam voor een uitzonderlijk veulen!

Salmiakki Koskenkorva is een hengstveulen met drie uitstekende gangen. Hij is een scherp veulen die alles in huis heeft om de hogere dressuur te bereiken.

Uit de merrielijn van het Zware Tour paard Begijnhoeve's Emerald (v. Wynton).
-----
Moeder is de Ster merrie Dramaqueen (v. Dramatic) haar eerste nakomeling Majesty (v. Improver VDT) uit 2017 heeft inmiddel de eerste stappen in de sport gezet. 

Grootmoeder is de Keur, Preferente, Prestatie merrie Zaffira (v. Riverman).  Zij bracht naast Dramaqueen, de Elite, EPTM merrie Kaylee (v. Fairytale) die bij haar merrietest maarliefst 4 maal een 8 noteerde voor haar draf, houding en balans, rijdbaarheid en bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard. Verder bracht zij de Elite, IBOP-drs, D-OC merrie Lost Gem (v. George Clooney), Elite, Sport-drs, IBOP-drs, D-OC en ZZ-licht geklasseerde merrie Just Me (v. Everdale) die bij haar IBOP een puntentotaal noteerde van 81 punten en de Zware Tour geklasseerde ruin Begijnhoeve's Emerald (v. Wynton).

Overgrootmoeder de Keur, Preferente, Prestatie merrie Let it be (v. Gershwin) leverde o.a. de Z2 geklasseerde Elite, IBOP-dr, Sport-dr, D-OC merrie Capetown (v. Uptown), de Z2 geklasseerde Keur, IBOP-dr merrie Abby Road (v. Gribaldi) het het PSG/Inter I paard Ricardo (v. Juventus).
-----
De zwarte Jayson (v.Johnson) is een topgetalenteerd dressuurpaard met een super instelling. Jayson is een grote belofte voor de toekomst. Op zich niet helemaal verwonderlijk als je weet dat zijn vader en grootvader behoren tot de “allergrootsten”. De preferente Johnson die onder Hans Peter Minderhoud op Internationaal Grand Prix niveau presteerde, was een vaste waarde voor het Nederlandse Team.

De grootvader van Jayson, de preferente topvererver Negro, wordt geroemd om de topinstelling en de ringmentaliteit die hij zijn kinderen doorgeeft. Negro heeft zichzelf bewezen in de ”grote” ring, en is vader van vele Internationale Grand Prix dressuurpaarden waaronder de levende legende Valegro. Valegro is de wereldrecordhouder en winnaar van o.a. 4 individuele gouden Olympische medailles.

Als we de moederlijn van Jayson bekijken, dan komen we via de prestatie sport grootmoeder Jamora (v.Wisconsin) bij de bekende keur preferente prestatie merrie Tamora (v.Amor), die ons via de keur preferente prestatie merrie Olien (v.Pericles xx) bij de absolute topmerrie Karin (v.Apollo) brengt. Deze Karin geniet nationale bekendheid als oer stammoeder. Deze stam bracht vele top dressuurpaarden en goedgekeurde hengsten. Jayson was winnaar van de NRPS verrichtingstest 2017/2018.

Na het kortlopende verrichtingsonderzoek in het najaar van 2018, kon Jayson met een super mooie score worden ingeschreven in het KWPN-stamboek.
Stap (2x): 8.5
Draf (2x): 8.0
Galop (2x): 9.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid: 9.0
Aanleg als Dressuurpaard: 8.5
Totaal: 84,5

Stamboom

Vader Jayson
Vader van vader Johnson
Grand Prix
v.v.v. Jazz
Grand Prix
m.v.v. Roxane
Elite, Preferent, Prestatie, sport-dr, D-OC
Moeder van vader Zamora B
Elite, Preferent, IBOP-dr., PROK
v.m.v. Negro
Inter A/B/II
m.m.v. Jamora
Keur, Preferent, Sport-dr
Moeder Dramaqueen
Ster
Vader van moeder Dramatic
Inter A/B/II
v.v.m. Don Frederico
PSG/Inter I
m.v.m. Weltina
Staatspremie
Moeder van moeder Zaffira
Keur, Preferent, Prestatie
v.m.m. Riverman
PSG/Inter I
m.m.m. Let it Be
Keur, Preferent, Prestatie