We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Door de combinatie vader Welsh en moeder Connemara hebben wij een zeer leuke, lieve, knappe, sterke, werkwillige, 11 jarige, all round D pony genaamd Mexx te koop.

Onze dochter is 16 jaar en wordt nu écht te groot voor Mexx en gaat over op paard. Hoe moeilijk ook, we zoeken voor Mexx een nieuw thuis. Hem houden en niet verder gaan zou niet eerlijk tegen over hem zijn. Hij houdt van werken/rijden, aandacht en knuffels. Het is een knappe, volle, krachtige pony waardoor onze dochter lang op hem heeft kunnen rijden.

Mexx is als 4 jarige bij ons gekomen. We weten zodoende veel van hem en heeft alles al gezien. Hij is geen heethoofd, geen vluchter maar ook geen sjokkende pony. Hij is oplettend en bomproof waardoor deze harde werker all round ingezet kan (wil) worden. We hebben veel plezier van hem gehad en er is veel gepresteerd. De pony heeft veel talent. Wij hebben er nog lang niet uitgehaald wat er in zit.

Mexx springt het liefste (M springen) maar kan ook goed een dressuurproefje lopen. Zomer 2022 is hij Gronings reserve kampioen L1 geworden. Eventing, buitenrit en crossen op het strand vindt hij ook geweldig. Kortom een heerlijke all round pony waar je direct mee aan het rijden kunt.

Mexx gaat alleen naar een 5* huisje waar hij door kan gaan met zijn werk. Bij voorkeur in de wedstrijd springsport want dat fleurt hem op. Zodoende bij voorkeur verkoop aan een wedstrijd ruiter. Een beginnende berijder is alleen geschikt mét begeleiding.

Prijs incl. toebehoren zoals zadel, hoofdstel, peesbeschermers, e.d.  €10.000,-

Leuke weetjes:
• Mexx heeft 17,58% Arabisch bloed. Hij heeft tevens een Bewijs van registratie fokrichting NPA.

• Mexx kijkt de kat uit de boom en is dan gemakkelijk te overreden. Gemakkelijk bij de tandarts, hoefsmid en dierenarts. Hij is zeer rustig en gemakkelijk te laden op een trailer. Hij kan goed met andere paarden, pony's en dieren. Hij is op zijn hoede en geen baasje in een groep.

• Mexx is een kleinzoon van de buitengewone springponyhengst Machno Carwyn, geboren in 1992. Google zijn naam en weet van zijn prestaties. Laat u verrassen over de zeer excellente én bevestigde bloedlijn van opa.


Bent u op zoek naar een pony die wil werken, voor je door vuur gaat en waarmee uw kind kan presteren? Mexx is zeer geschikt. 
Nog een klein puntje, Mexx is beschikbaar na 18 september. 


Wilt u meer informatie of langs komen bel gerust met 06 - 2345 9847

Stamboom

Vader Mercurius
Vader van vader Machno Carwyn
v.v.v. Carregcoch Bleddyn
m.v.v. Machno Ceridwen
Moeder van vader Leonie van Stal Arco
Stb; ster
v.m.v. Casper
Stb; pref
m.m.v. Antana
Stb; ster; pref
Moeder Laughing Sunrise
Vader van moeder Surprise van de Kiboets
v.v.m. Atlantic Curragh
Stb
m.v.m. Snoopy van de Leliaard
Keur; pref; prest. fok
Moeder van moeder Laughing Grainne
v.m.m. Iltshi van de Leliaard
Stb; prest. sport
m.m.m. Laughing Ashling