We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: NUENEN
FOKKER/CONTACT: Dhr. F. van Santvoort - +31 6 53128536

Dit veulen wordt geadverteerd door Veulentekoop.nl.
Veulentekoop.nl helpt de fokker bij het maken van de foto's, video en advertenties.
Bij aanschaf van dit veulen betaald u GEEN commissie!
-----
Een top sportmaatje voor de springsport!

Soulmate S heeft haar eerste prestatie al op zak!. Zij behaalde bij de Centrale Keuring in Brabant de tweede plek bij de merrieveulens. Soulmate S is een zeer aansprekend veulen met uitstekende bewegingen en een opvallend lichtvoetige galop.

In de directe merrielijn vinden we o.a. het 1.50 m. springpaard Centano (v. Corleone) en de internationale 1.60m. springpaarden Valerie F.S. (v. Indoctro) en Onasis (v. Indoctro)
-----
Moeder is de Elite, IBOP-spr. merrie Checkmate V.D.T. (v. L'Esprit). Zij werd zelf op 1.20m. niveau in de springsport uitgebracht, waarna ze voor de fokkerij is ingezet. Haar eerste nakomelingen staan aan het begin van hun carrière. Lahros S - (v.  Elvis Ter Putte) en de PROK gekeurde Granis-S (v. Warrant) springen op 1.20m. niveau.

Grootmoeder is de Elite, Preferente, Prestatie merrie Rosalinda F.S. (v. Ahorn). Zij staat onder andere aan de wieg van de goedgekeurde hengst Helios V.D.T. (v. Numero Uno), de 1.40m. geklasseerde Why Not F.S. (v. Karandasj), de 2e bezichtingshengst Ninja (v. Ibolensky) en het internationale 1.60 m springpaard Valerie F.S. (v. Indoctro).

Overgrootmoeder is de Holsteiner merrie Zusa (v. Aloube Z). Zij bracht o.a. de goedgekeurde hengsten Zauberstern (v. Zuenftiger xx) en Temple Urget (v. Osmium), alsmede de 1.30m geklasseerde paarden Polleke(v. Burggraaf) en Lotte (v. Festival), het 1.40m. springpaard Thisbe F.S. (v. Lux Z), het 1.50m. springpaard Celentano (v. Corleone) en het 1.60m. springpaard Onasis (v. Indoctro).
-----
Donthargos kan met recht worden betiteld als hét springkanon van de afgelopen Oldenburger hengstenkeuring. Tijdens de huldiging van de geprimeerde hengsten werd deze aansprekende en jeugdige zoon van Don Diarado geprezen om zijn snelle reflexen en atletische vermogen. Vader Don Diarado (v.Diarado) behaalde op het wereldkampioenschap in 2018 een bronzen team medaille. 

Ook vandaag de dag springt de hengst op het allerhoogste niveau onder Maurice Tebbel en is deze combinatie onlangs toegevoegd aan het Olympisch kader voor Duitsland.

Aan moederskant vinden we de merrie Carla, een dochter van de opkomende sportpaardenvererver Conthargos (Converter x Carthago). Zij bracht tevens de Oldenburger Hengstenkampioen van 2018; Don Tryon, eveneens een zoon van Don Diarado.

De moederlijn gaat via de Lordanus merrie Heika terug op de merrie Heideland (Landadel x Grannus x Furioso II) die meerdere internationale springpaarden bracht waaronder de 1.50m springende Cyber Boy en de 1.55m springende Commander 21. De oorsprong van deze moederlijn gaat terug op de bekende Oldenburger Stamm 107 / Heida, die reeds 21 goedgekeurde hengsten bracht waaronder Cador, Cesaro, Diamant de Plaisir, Lambrusco ASK, Landor S en Lagoheider G. Ook bracht deze lijn vele succesvolle 1.60m GP sportpaarden waaronder Lady Lordana (Hendrik Sosath) en Lobster 43 (Soren Petersen).

Stamboom

Vader Donthargos
Vader van vader Don Diarado
1.70m.
v.v.v. Diarado
1.50m.
m.v.v. Lady Lancer
Moeder van vader Carla
v.m.v. Conthargos
1.30m.
m.m.v. Heika
1.30m.
Moeder Checkmate V.D.T.
Elite, IBOP-spr. , 1.20m.
Vader van moeder l'Esprit
1.40m.
v.v.m. Lupicor
1.60m.
m.v.m. Hera O
Keur, Prestatie
Moeder van moeder Rosalinda F.S.
Elite, Preferent, Prestatie, PROK
v.m.m. Ahorn
1.60m.
m.m.m. Zusa