We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Ontzettend mooi hengstveulen te koop! Afstamming: Glock's Taminau x Oscar x Inspekteur. Prachtig type, gezond en goed ontwikkeld. Voldoende maat tot op heden. Verwachtte stokmaat +- 170 cm. Bewegingen correct. Geboren 11 mei. 

Hij is leuk, stoer, niet bang en een echte knuffelkont! Hij heeft een ontzettend leuk karakter, iedereen is dol op hem. Donkerbruin en mooi getekend met vier witte sokken. Hij staat in een gemengde kudde, wordt goed gesocialiseerd en komt dagelijks in handen. Hierbij oefenen we halster aan- en uitdoen en hoefjes gegeven. Wat vanaf dag 1 heel makkelijk gaat. 

Moeder is de rassige L1, Stb-ext merrie Gamaika F (v.Oscar). Haar eerste nakomeling Novamaika (v. Governor) uit 2018 heeft inmiddels haar eerste veulen aan de voet. Het is een lieve merrie, heel braaf en makkelijk in de omgang, stal, wei en in de trailer. Onder het zadel op een plezierige manier sensibel, ze wil graag voorwaarts en staat licht aan de hulpen. Foto; 6, 7 en 8.

Grootmoeder is de Elite, Preferent, Prestatie, PROK merrie Samaika (v. Inspekteur). Zij werd op Z1 niveau in de sport uitgebracht. Haar beste nakomelingen in de sport zijn Amadeus F (v. Gribaldi) Ster, Grand Prix, Florenzo F (Florett AS)  PSG/Int 1 en Hiphop F (v. Charmeur) PSG/Int 1. De verervingskracht van deze merrie is groot op het gebied van sport! Haar beste dochters zijn Emaika F (v. Armani) ZZL, Elite, Sport, D-oc, Unamaika (v. Gribaldi) Z2 Ster, Sport en Samaika (v. Gribaldi) ZZl, Keur.  

Overgrootmoeder is de Preferent, Prestatie merrie Samaika (v. Nieuwpoort). Met als bekendste nakomeling Goliath (v. Zebulon) die onder Arjen Teeuwissen jarenlang deel uit van het Nederlandse dressuurteam. De combinatie werd in 1999 Nederlands kampioen. In 1999 en 2001 behaalden ze de zilveren teammedaille tijdens de Europese kampioenschappen en ook tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney maakte Arjen met Goliath deel uit van het Nederlandse team dat de zilveren medaille behaalde.  

In de merrielijn vinden we een keur aan hoog geklasseerde sportpaarden en predicaten. Een kijkje nemen in het KWPN database maakt de moeite waard.

Vader Glocks's Taminiau (Glock's Toto Jr. x Totilas x Gribaldi). Het KWPN-verrichtingsonderzoek verliep voor GLOCK’s Taminiau succesvol en hij noteerde topcijfers. Voor zowel de stap als de galop ontving hij een 9. Tijdens deze 70-daagse test liet hij zich steeds weer goed bewerken en toonde een zeer positieve instelling zowel in de omgang als in het werk. In de zomer van 2019 werd GLOCK’s Taminiau zesde in de Pavo Cup en in de winter maakte hij veel indruk tijdens de Hengstencompetitie. In de selecties scoorde hij voor zijn gangen niet lager dan een 9,5. Deze lijn zet GLOCK’s Taminiau voort in de KWPN Hengstencompetitie 2021/2022, waar hij de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie 2021/2022 wint in de klasse Z/ZZ.

De op de afstammelingenkeuring getoonde veulens van GLOCK’s Taminiau zijn lang gelijnd en hebben een sprekend hoofd. Ze hebben een ruime stap en beweging en in alle drie de gangen met veel souplesse, kracht en zelfhouding. GLOCK’s Taminiau kan o.a. bijdragen aan bloedspreiding, maat en beentechniek. Ook instelling en kracht in beweging kan deze hengst toevoegen. Op veilingen is veel internationale interesse in de, zeer goed bewegende en bloedmooie, veulens van GLOCK’s Taminiau.
(bron: GHPC-brochure-2022-online) 

Vraagprijs € 5250,-

Tevens een groot en krachtig bewegend hengstveulen (For Ferrero x Governor x Jazz) te koop uit merrielijn van de Preferente ggk hengst Rousseau. Zie andere advertentie. 

Stamboom

Vader Glock's Taminiau
Vader van vader Glock's Toto Jr
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Gamaika
Stb-Ext
Vader van moeder Sandro Hit
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Namaika
Elite, Preferent, Prestatie, Prok
v.m.m. Inspekteur
m.m.m. Samaika
Preferent, Prestatie