We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: KAATSHEUVEL
FOKKER/CONTACT: Mw. D. Verschure – +31 6 47016701
Bij aanschaf van dit veulen betaald u GEEN commissie!
-----
So Nanda is een aansprekend veulen met een krachtige galop. Ze stamt uit een merrielijn met een keur aan internationale springpaarden op hoog niveau. Ze is een nakomeling van de hengst Douglas die duidelijk bewijst een goede combinatie te zijn met de merrielijn. Zo springen de Douglas nakomelingen Cinanda, Cirnanda en Daimler in het 1.30m. en bracht grootmoeder de Elite, , IBOP-spr, Sport-spr. en PROK gekeurde internationaal 1.50m. geklasseerde Donanda – John Perez (COL).
-----
Moeder is de merrie Kirnanda. Zij is een nakomeling van Canabis Z (v. Contender). De nakomelingen van Canabis Z vallen op door hun uitstekende reflexen, techniek instelling en exterieur. So Nanda (v. Douglas) is haar eerste nakomeling.

Grootmoeder is de Elite, Preferente, Prestatie, PROK gekeurde merrie Nanda (v. Holland). Zij bracht de Prestatie en 1.20m. geklasseerde merrie Sirnanda (v. Calvados) die op haar beurt het 1.35m geklasseerde paard Wirnanda (v. Indoctro) en het internationale 1.60m. paard Christian K (v. Namelus R) – Daniel Svensson (SWE) bracht, de 1.35m. geklasseerde Tibor (v. Burggraaf), de Prestatie, PROK gekeurde merrie Winanda (v. Guidam) zij bracht de Douglas nakomelingen Cinanda en Daimler die beide op 1.30m. in de springsport worden uitgebracht, de Ster merrie Ananda-Kristy (v. Vancouver), de Elite, IBOP-spr., PROK gekeurde en 1.30m. geklasseerde merrie Cirnanda (v. Douglas), de Elite, IBOP-spr. Sport-spr., PROK gekeurde en internationaal 1.50m. geklasseerde merrie Donanda (v. Douglas) – John Perez (COL) en de Elite, IBOP-spr., Sport-spr., PROK gekeurde en internationaal 1.60m merrie Enanda (v. Nabab de Reve) – Lucie Deslauriers (USA).
-----
Darco-zoon Douglas werd met succes uitgebracht in internationale 1.50m parcoursen door Conor Swail. Na een ernstige blessure heeft Douglas zijn sportcarrière vroegtijdig moeten beëindigen maar met zijn enorme springtechniek en vermogen heeft hij een onuitwisbare indruk gemaakt.

Palmares
Als 3-jarige deed Douglas zijn verrichtingen in Adelheidsdorf en werd met 139,49 punten eerste bij het springen. Als 4-jarige was Douglas kampioen van Ierland en als 6-jarige was hij reservekampioen van Ierland.

Nakomelingen
Douglas zijn nakomelingen presteren op het hoogste niveau. Eén van de bekendste Douglas-nakomelingen is Suma’s Zorro van Sameh El Dahan, die zowel deelnam aan de Wereldruiterspelen in Caen in 2014 als in Tryon in 2018. Suma’s Zorro won op spectaculaire wijze de Rolex Grand Prix van Spruce Meadows, Calgary – één van de hoogst gedoteerde Grote Prijzen ter wereld. Daarnaast pakte hij ook de hoofdprijs in de Global Champions Tour van Parijs.

Een ander zeer bekende Douglas-afstammeling is de Iers gefokte Dougie Douglas, die na een succesvolle carrière onder de Britse Holly Smith via de Goresbridge veiling voor 1.4 miljoen euro verkocht werd aan de Amerikaanse Katherine Dinan. Onder de Amerikaanse won Dougie Douglas het 1.50m in Harrisburg, werd tweede in de 1.60m Grand Prix van Valence, tweede in de GP van New York North Salem, tweede in de Wereldbeker van Washington en derde in de Wereldbeker van Ocala.

Douglas’ zoon Dassler overtuigde onder zijn nieuwe ruiter Mathieu Billot met zijn onbegrensde vermogen en won de Puissance van London Olympia en Rouen, nadat hij onder Louise Saywell in het verleden ook al de Puissance van Liverpool en de Six Bar van St Lô won. Dallas VDL springt onder Jur Vrieling van de ene top prestatie naar de andere en ook de merrie Eurvette O heeft zich onder Andreas Schou ontwikkeld tot een competitief Grand-Prix springpaard met onder meer een tweede plek in de Grote Prijs van Oliva en een derde plaats in de Grand Prix van Ciekocinko. Onder Marlon Zanotelli won Douglas’ zoon Icarus de Grand Prix van zowel Opglabbeek als Lier en werd hij tweede in de Grote Prijs van Moorsele. Ook was er een bronzen medaille in de Sires of the World op het WK in Lanaken.

Douglas heeft 47 nakomelingen die op 1.60m Grand-prixniveau springen

Stamboom

Vader Douglas
1.50m.
Vader van vader Darco
1.60m.
v.v.v. Lugano van la Roche
m.v.v. Ocoucha
Moeder van vader Fiona M
v.m.v. Capitol I
m.m.v. Bueffet
Moeder Kirnanda
Vader van moeder Canabis Z
1.60m.
v.v.m. Contender
Premiehengst
m.v.m. Eileen III
1.20m.
Moeder van moeder Nanda
Elite, Preferent, Prestatie, PROK
v.m.m. Holland
m.m.m. Jonanda
Ster