We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Snel lerende, lieve en hele knappe vijfjarige zwarte merrie te koop. Komt uit goede lijn; volle broer is 3e geworden op veulenkampioenschap. Veel Duits bloed in moederlijn. Goede rug. Mooi, sterk gebouwd, goede achterhand/krachtig.

Wordt heel rustig (met beleid, met vertrouwen) opgeleid; zadelmak maken bevindt zich nu nog in beginstadium - maar pakt alles heel snel op. Zou nu B-proef kunnen lopen. Wordt nu 3x per week gereden. Is al meerdere keren mee geweest naar het bos en het strand. Merrie met potentie; moet nog wel sterker worden. Komt nog meer tot haar recht als ze meer kan gaan dragen (en die power heeft ze). Ook zeker een paard om heerlijk buitenritten mee te maken. Ze laat zien dat ze graag meer wil gaan doen en is toe aan een eigenaar die lekker veel tijd in haar stopt. Mag evt hier (Abcoude) nog even blijven staan als nog wat extra begeleiding/hulp is gewenst. Bijvoorbeeld met verder opleiden.

Ze staat in een groep/kudde met op diverse plekken hooi etc. Staat zonder ijzers. Wordt al circa 9 maanden gelongeerd (geen bijzets! gewoon op eigen benen, in balans). Is een paar keer door fysio/osteopaat/fasciaspecialist behandeld. Krijgt voer zonder suikers en onbeperkt ruw voer (wel uit netten). Ze is heel erg lief, sociaal in de kudde. En ook naar mensen. Merrie heeft super veel vertrouwen; is ook gemakkelijk alleen. Ze lag als driejarige al alleen in het weiland, in de nacht, terwijl de groep binnen stond (kudde kan zelf kiezen).

Vorig jaar röntgenologisch goed gekeurd. Advies (altijd bij de aanschaf van een paard): neem ook altijd een behandelaar mee (röntgenfoto's zeggen lang niet alles...).

Ze gaat alleen naar een goed adres waar ze in principe voor het leven blijft (oftewel: geen handelaren). ook gaat ze alleen naar een plek waar ze ook - in ieder geval overdag - buiten kan staan, met anderen (liefst ook met schuilstal). En waar niet laag-diep-rond wordt gereden. De merrie heeft zeker talent voor meer, maar paardvriendelijkheid moet wel voorop staan.  Het is de laatste die ik heb gefokt die ik verkoop; al mijn paarden zijn naar een super fijn adres gegaan. Ook dat is nu weer een voorwaarde!
Wil je komen? Bell of app dan om een afspraak te maken: 0611922044. Ze staat niet in de vlechten klaar: je mag zelf de kudde inlopen om kennis te maken en haar mee te nemen om haar te poetsen etc. Zo puur als maar kan.

Stamboom

Vader Franklin
Vader van vader Ampere
v.v.v. Rousseau
m.v.v. Larivola
Moeder van vader Warkle
v.m.v. Ferro
m.m.v. Sparkle
Moeder Catinka van de Kempenhoeve
Vader van moeder Don Renoir
v.v.m. Donnerhall
m.v.m. Ramona
Moeder van moeder Si-Belle
v.m.m. Sir Lui
m.m.m. Miran vd Wateringhoeve