We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: EERSEL
Fokker: Dhr. R. van der Aalst
Contact: Sabine Smit - Veulentekoop.nl - +31 (0)6 - 22 44 68 43

Dit veulen wordt geadverteerd door Veulentekoop.nl.
Veulentekoop.nl helpt de fokker bij het maken van de foto's, video en advertenties.
Bij aanschaf van dit veulen betaald u GEEN commissie!
------------
The Sky is the Limit!

Sky VDA is een aansprekend veulen met een mooi front en 3 correcte gangen. Ze stamt uit een merrielijn van vele veiling- en sportpaarden.In de merrielijn vinden we o.a. de bij het Oldenburg goedgekeurde Grand Prix hengst Kansas C (v. Krack C) - Annemiek Vincourt (NED).
-------------
Moeder is de Ster, D-OC merrie Eleksia (v. Jazz). Zij bracht onder andere de Ster, PROK merrie Isa en de Ster ,voorlopig Keur merrie Nina VDA (v. Vitalis). Op de stamboekkeuring noteerde Nina VDA 75/80 en noteerde voor haar draf een 8,5 en werd begin dit jaar geveild via de Performance Plus Online Auction. Eleksia zelf noteerde op de stamboekkeuring een prachtige cijferlijst met  3 x het cijfer 8 voor bewegen, stap en galop en een 8,5 voor haar draf. 

Grootmoeder is de Keur merrie Odessa (v. Jetset-D). Zij bracht het internationale 4* menpaard Don-Catcher - Frederik Persson (SWE), het Z1 geklasseerde paard Tisjone (v. Riccione), de Elite, IBOP-dr, PROK gekeurde merrie Kodessa (v. Governor) en het ZZ-licht paard Fastzeno (v. Valdez).

Overgrootmoeder is de Keur, Sport-dr. merrie Judith (v. Elcaro). Zij werd zelf succesvol in de sport op Z2 niveau uitgebracht.  Zij bracht drie Z-dressuurpaarden en de Elite, Preferent, Prestatie, PROK merrie Saigon (v. Jazz). Zij is op haar beurt de moeder van de Oldenburger goedgekeurde Grand Prix hengst Kansas C (v. Krack C).
------

McLaren is een dynamische, prachtige en bewegings-sterke zoon van de Oldenburg-kampioenshengst en Burgpokal-finalist Morricone uit een moeder van Sir Donnerhal I - Akzent II.McLaren imponeert met zijn elastische, lichtvoetige bewegingen en afdruk van het achterbeen. Onder het zadel beschikt hij over ontzettend veel balans, go en een ongecompliceerde, werkwillig karakter. Hij sloot het KWPN verrichtingsexamen af met 83,5 punten. In het rapport prees de jury zijn bereidwilligheid, hiervoor kreeg McLaren een 9. Zijn ongecompliceerde karakter en zijn bereidwilligheid ontlokte McLarens amazone tijdens de verrichtingstest, Astrid Reinders, de woorden: "Een abnormaal lieve hengst!" McLaren kreeg een 8,5 voor de stap en ook voor de souplesse, houding en balans en voor zijn aanleg als dressuurpaard. Voor zijn draf en galop scoorde de hengst een 8.

Het afgelopen jaar was McLaren een opvallende verschijning in de dressuurpistes. Onder Dinja van Liere haalde de hengst met glans de finale van de Paco Cup voor vierjarige paarden. In de voorronde scoorde McLaren 88,8 punten en kwam bij de beste drie die door gastruiter Philipp Hess werden getest. Hess was super enthousiast over het gevoel dat McLaren hem gaf. De Morrico-zoon kreeg als enige de ultieme 10 van Hess! McLaren won uiteindelijk het zilver. Hij was de beste KWPN-hengst bij de vierjarigen.

Ook in de hengstencompetities was McLaren niet te kloppen. Met 95 punten en 10-en voor de draf en harmonie werd de hengst de overtuigende winnaar van de eerste wedstrijd. Ook won hij in handen van Dinja de tweede wedstrijd, nu met 90 punten. De juryleden van de hengstencompetities spraken met louter superlatieven. Ze waren niet alleen lovend over zijn bewegingen, maar ook over zijn werkwilligheid, harmonie en balans.

Stamboom

Vader McLaren
Vader van vader Morricone I
Grand Prix
v.v.v. Millennium
Inter A/B/II
m.v.v. Hartima
Verbandspremie
Moeder van vader Samatha
Staatspremie
v.m.v. Sir Donnerhall I
m.m.v. Gamita
Moeder Eleksia
Ster, D-OC
Vader van moeder Jazz
Grand Prix
v.v.m. Cocktail
Grand Prix
m.v.m. Charmante
Keur, Prestatie
Moeder van moeder Odessa
Keur
v.m.m. Jetset-D
Z2
m.m.m. Judith
Keur, Sport-dr