We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Mooi, aanhankelijk en sportief BRP veulen met capaciteit.

Daedalus of Cobronc
Palomino hengstveulen
Geboren 30.04.2022
Ingeschreven in BRP stamboek
uit H-dessa van het Wilderhof (Quick Star Aristo x Oakley Bubbling Bobbety) en Don Cremello du Bois (Der Harlekin B)
Verwachtte schofthoogte kleine D-pony/ grote C-pony

Goed in de hand, halstermak, volgen aan touw, borstelen,.. kent zijn veulen ABC. Daedalus is nieuwsgierig en vriendelijk in de omgang.
Wassen, toiletteren, met de trailer op verplaatsing naar de veulenkeuring, Daedalus heeft al heel wat gezien!
Daedalus moet uiteraard nog een tijdje bij de mama blijven, maar kan bij verkoop hier dagelijks bezocht worden. Alle kosten (dierenarts, verzorging, ontworming,..) blijven uiteraard ter onzer laste tot Daedalus vijf maand is en de mama mag verlaten.

Bekijk gerust album met vele foto's en een paar leuke video's op mijn face bookpagina.

Pedigree van vader Don Cremello du Bois:
Deze hengst stamt uit een Prestatie sport moederlijn en heeft in de vaderlijn 5 EK dressuurhengsten. Don Cremelllo heeft meerdere goedgekeurde zonen, zoals Don Bosco du Bois (NRPS) en Damon du Bois (Weser-Ems) en diverse nakomelingen die provinciaal en/of nationaal kampioen werden op de keuringen. Zijn dochter Dream Girl is de moeder van Wonderboy FN, de kampioenhengst allround pony’s van de nieuwe jaargang. Dochter Devill’s Kiss Naoni loopt internationaal dressuur (amazone Morgan Walraven).
Zijn nakomelingen zijn goede en veelzijdige sportpony’s met een zeer goede en makkelijke rijdbaarheid. Uit de 1e jaargang rijden meerdere nakomelingen op FEI niveau dressuur. Don Cremello is Z2-dressuur bij de paarden en heeft veel springvermogen. Don Cremello du Bois stamt af van bewezen dressuurpony's, Der Harlekin B (vader) liep al op 6-jarige leeftijd FEI dressuur en nam in 2013 deel aan het EK. Daarnaast zijn de bekende duitse rijpony's Golden Dancer & Dornik B welke al vele gouden medailles op het EK dressuur behaalden, terug te vinden in de afstamming van Don Cremello.

Behalve in de vaderlijn, zijn ook in de moederlijn zeer succesvolle dressuurpony's te vinden. Zijn moeder Golden Isha du Bois (v. FS Golden Moonlight) keur, Prest. Sport, behaalde op 5-jarige leeftijd al het Prest. Sport predikaat en heeft vele kampioenstitels (o.a Nationaal kampioen op de NRPS keuring) op haar naam staan. De keur, Prest. Sport merrie Imdira el Haddi (oma) nam deel aan de EK-selecties dressuur met Marjolein vd Bosch. De volle zus van Imdira el Haddi nam deel aan de EK dressuur onder de NL'e amazone Petra van Esch.

Pedigree van moeder H-Dessa van het Wilderhof:
Vaderszijde: H-dessa is een dochter van Quick Star Aristo (P-E label). Deze hengst is 1 van de goedgekeurde zonen van SS Aristo. Shining Star Aristo werd als 3-jarige goedgekeurd in Nederland en behaalde tijdens de 50-dagentest in Ermelo de hoogste score die ooit gegeven werd. Als 6-jarige kocht Joris De Brabander hem en werd hij meteen ook goedgekeurd in het BWP Pony Stamboek. In 1989 begon hij een succesvolle springcarrière onder Niek Bartholomeus. Ze behaalden oa Grand Prix overwinningen op de CSIO Loncin, Hannover en Wierden. Ze namen ook deel aan 2 Europese kampioenschappen. In Rome werd hij individueel 4e en behaalden ze brons per ploeg. Nadien heeft Karline De Brabander hem ook nog uitgebracht op jumping. SS Aristo was ook topvererver in de springponyfokkerij en van deze hengst werden oa volgende hengsten goedgekeurd voor BRP : Artiest van het Vitseroel, Quick Star Aristo, Twinkling Starr Aristo en Uphill Jumper Peathwells.

Moederszijde: Moedersvader Oakley Bubbling Bobbety komt uit het Britse rijponyras van Mrs.S.Colledge en werd als jonge hengst naar Duitsland geïmporteerd en in de Duitse fokkerij gebruikt onder de naam Valentino. Valentino werd gebruikt in het fokken van rijpony's en Welsh Partbred-fokkerijen en hij bracht meer dan 20 goedgekeurde zonen en talrijke staatspremiemerries voort. Valentino's nakomelingen wisten meer dan 100.000 DM te winnen op toernooien in Duitsland. Valentino's vader is de legendarische Bwlch Valentino (v.Valentino uit Bwlch Goldflake) en zijn moeder is de halfbloed merrie Bubbles. Bubbles komt uit de kruising van de Arabische hengst Count Dorsaz met de bekende showpony Catriona II. Bubbles' vader Count Dorsaz was een volbloed Arabische hengst uit de Engelse fokkerij die de Crabbet-lijnen in zijn pedigree bracht. Count Dorsaz verwekte meer dan 180 Arabische veulens, waaronder 15 nationale kampioenspaarden. In verdere moederlijnen volgt ook de hengst Downland Folklore, de stempelhengst van de afgelopen 25 jaar. Zijn vader Downland Mohawk was een sectie B-hengst; zijn moeder Downland Starletta stamde van de B-hengstDownland Dauphin en de merrie Ashby Star xx. Dat volbloed-aandeel in zijn afstamming inspireerde verschillende fokkers tot experimenten met Engels volbloed.

Stamboom

Vader Don Cremello du Bois
Vader van vader Der Harlekin B
v.v.v. Golden Dancer
m.v.v. Destiny B
Moeder van vader Golden Isha du Bois
keur, prest. Sport & Fok
v.m.v. FS Golden Moonlight
m.m.v. Imdira el Haddi
Keur, Prest. Sport
Moeder H-dessa van het Wilderhof
Vader van moeder Quick Star Aristo
v.v.m. Shining Starr Aristo
m.v.m. F-Eefje
Moeder van moeder Blakt's Ashly
v.m.m. Oakley Bubbling Bobbety
m.m.m. Toma