We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Officiële naam    : Blackroad Dan 
Stalnaam           : Dublin 
Ras                  : Connemara pony
Geslacht            : ruin 
Geboortedatum   : 04-04-2016
Vader                : Mystical Bobby Lane 
Moeder             : Reverie Melody
Schofthoogte      : +/- 1.52 m 

Voorgeschiedenis 
Dublin is een raszuivere Connemara pony afkomstig uit Ierland. In de zomer van 2020 is Dublin naar Nederland gekomen en heeft hij in training gestaan bij de internationale eventing ruiter Pascalle van Boxtel. Van haar hebben wij Dublin gekocht in augustus 2020. Dublin is ingeschreven bij het Connemara stamboek en is in het bezit van een Iers Connemara paspoort.  

Karakter 
Dublin is een super veelzijdige pony. Hij heeft erg veel aanleg voor het springen en het crossen, maar misstaat ook zeker niet in de dressuur. Ook heeft hij veel ervaring met buitenrijden, vrijheidsdressuur en grondwerken. Wij hebben met veel plezier vele kilometers gemaakt in de Loonse en Drunense duinen. Vanwege zijn leeftijd was dit meestal samen met stalgenootjes, maar hij heeft ook ervaring in zijn eentje in het bos. Daarnaast heeft hij een heerlijk aanhankelijk karakter; hij is enorm mens gericht en een grote knuffel kont. Er zit geen kwaad in, ook onder het zadel niet, maar laat het wel merken als hij iets lastig vindt. Hij wil graag voor je werken en wordt erg fanatiek en werklustig wanneer het kwartje eenmaal gevallen is. Dublin staat op een paddock paradise, wat inhoudt dat hij 24/7 met vriendjes buiten staat en onbeperkt toegang heeft tot ruwvoer. In de kudde heeft hij de grootste lol met zijn vriendjes; hij is erg speels. Het liefst zien wij dan ook dat hij terecht komt op een plek waar hij veel buiten komt te staan in groepsverband, omdat wij van mening zijn dat hij daar het beste op zijn plek is.  
Dublin heeft ervaring met rijden en springen op ander terrein en kent het trailer laden ook goed. Naast een oefendressuur wedstrijdje, wat hij super braaf gedaan heeft, is hij nog niet officieel uitgebracht. Hij heeft zeker wel veel potentie voor de sport!  

Kleur
Dublin heeft een bijzonder vachtkleur genaamd: Dun. Op bovenstaande foto’s is te zien hoe zijn vacht van kleur verandert met de seizoenen.  

Medisch 
Dublin heeft al zijn entingen en wordt om de 6/8 weken netjes bekapt. Hij heeft erg goede hoeven, waar we nooit problemen mee hebben ondervonden. Hij staat daarom ook zonder ijzers. (Dublin heeft een hele lichte vorm van astma, hier ondervindt hij enkel problemen van in lange droge periodes en dit uit zich dan dmv hoesten.) Dublin kan in lange, droge periodes wel eens wat hoesten. Dit is makkelijk te behandelen met het voeren van een siroop. (enkel op moment dat hij hier last van heeft. Zelf hebben wij dit maar 1 keer ondervonden in de tijd dat hij in ons bezit was. Verder nooit iets van gemerkt) Dublin is regulier gecontroleerd door de osteopaat en is 15 maart 2022 voor het laatst goed bevonden door de tandarts. 

Dublin is bij de aankoop in augustus 2020 goed gekeurd door de dierenarts. Rapportages zijn aanwezig.

 Reden verkoop
Ik start volgend schooljaar met een studie in Utrecht en heb daardoor niet meer voldoende tijd voor Dublin Vandaar dat wij opzoek zijn naar een ervaren ruiter die hem de aandacht kan geven die hij verdient!  

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze geweldige pony of heb je nog vragen? Schroom niet om mij even te contacteren. Dit kan via mijn e-mail emmacreinold@gmail.com of via mijn telefoonnummer 06-30504100 
video's op aanvraag!

Stamboom

Vader MYSTICAL BOBBY LANE
Vader van vader GLENAYRE MYSTICAL BOBBY
v.v.v. ASHFIELD BOBBY SPARROW
m.v.v. GLENAYRE MYSTICAL LADY
Moeder van vader COOLIN LUCKY
v.m.v. ARD TALISMAN
m.m.v. CARNBEG NORA
Moeder REVERIE MELODY
Vader van moeder EBN DE LOYE
v.v.m. -
m.v.m. HELEN'S LYRE
Moeder van moeder KIMBERLY MELODY
v.m.m. COCUM THUNDER BOY
m.m.m. QUEEN RIVER MELODY