We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Wegens tijdgebrek bied ik ons paard Doritos te koop aan.  

Doritos is een mooi en getalenteerd paard. Wij hebben hem als 2-jarige gekocht en hij is op 3-jarige leeftijd in alle rust zadelmak gemaakt. Daarna heb ik met hem alle klasses succesvol doorlopen en is hij vaak in de prijzen gevallen. Laatstelijk is hij uitgebracht in de Z1 (3 winstpunten). Hij beheerst alle oefeningen en heeft veel potentie. Kan ook een klein sprongetje maken. Verder is het een heel lief en aanhankelijk paard.  

Doritos beschikt over drie goede gangen. Zijn stap is ruim. Hij draaft met afdruk en met een goed gebruik van het achterbeen. Zijn galop heeft een krachtige sprong. Hij laat veel elasticiteit en lossigheid zien en hij heeft een voorwaartse drang.

Doritos is een heel eerlijk paard maar - zoals veel nakomelingen van Tuschinski - is hij gevoelig en snel gespannen/bang. Hij bokt en steigert niet en is absoluut niet gemeen maar hij schrikt snel en kan dan opzij springen. Dit is voor mij nooit problematisch geweest maar je moet hier wel tegen kunnen en daar ervaring mee hebben. Doritos heeft wat tijd nodig om een nieuwe ruiter te leren kennen maar zodra het vertrouwen er is dan is het een heel fijn paard om mee samen te werken. Doritos komt het beste tot zijn recht met een zekere en geduldige ruiter.  

Vaccinaties, gebit en hoeven zijn keurig bijgehouden.  

Doritos wordt sinds een jaar ca. 3 keer per week gereden door een bijrijder in verband met mijn zwangerschap/bevalling.  

Wij zoeken een goede plek waar hij dagelijks buiten komt met andere paarden. Hij staat bij ons niet in de weg en gaat alleen weg bij een goede match en een goed huis.    

Keuren mag op kosten koper.

Video´s op aanvraag.

Bij serieuze interesse kunt u een bericht sturen naar lauratiemes@gmail.com of 0630759615.

Stamboom

Vader Tuschinski
Vader van vader Krack C
v.v.v. Flemmingh
preferent
m.v.v. Gicara II
keur, preferent, prestatie
Moeder van vader Kalinja
Ster, preferent
v.m.v. Pion
m.m.v. Toriose
ster, preferent, prestatie
Moeder Jordina
Vader van moeder Sultan
keur
v.v.m. Marinier
m.v.m. Nireina
ster, preferent, prestatie
Moeder van moeder Dordina
v.m.m. Urban
m.m.m. Zordina
keur, preferent