We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Albion SLK Adjusta 17,5” mw high head Albion zadel, gekocht bij en onderhouden door Van Rijs Zadelmakerij. In goede staat. Normale gebruik sporen.

Albion zadels worden vervaardigd in Engeland. Professionele dressuurruiters over de hele wereld rijden op een Albion zadel. Dit zadel is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Klaus Balkenhol.

De Albion Europa SLK Adjusta tree is een dressuurzadel met een verstelbare voorboom, waardoor één zadel maar liefst drie verschillende boommaten heeft. De boom is van hout en verstevigd met verenstaal. Hierdoor worden de bewegingen van het paard beter doorgegeven aan de ruiter.

De diepe zit is extra zacht en veert mee, waardoor de zithulpen van de ruiter optimaal worden overgebracht naar het paard.
De kussens zijn voorzien van stevig vilt, voor behoud van de juiste vorm. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de wervels vrij blijven. De takken van de voorboom hebben een flexibel uiteinde. Door de speciale opbouw van de boom en de kussens heeft dit Albion zadel voldoende schoudervrijheid en een hoog gebruikscomfort voor ruiter en paard.
De achterste singelstoot is bevestigd in een v-model. Tevens heeft het zadel een ingebouwde voorsingelstoot. In totaal heeft het zadel drie singelstoten aan iedere kant, waardoor er meerdere opties zijn om een stabiele en stille ligging te verkrijgen.
De zachte, stevige kniewrongen bieden voldoende steun en zorgen voor een rustige beenligging.
De zweetbladen zijn vervaardigd van volnerf rundleder. De zit is gemaakt van het beste Italiaanse kalfsleder. 

Specificaties
Brede kussens
Brede tunnel
Verende, verstelbare boom
Extreem veel schouder- en schoftvrijheid
Grote kniewrong voor veel steun maar de vrijheid om met een 'los bovenbeen' te rijden
High head, dwz zeer geschikt voor paarden met hogere schoft