We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Nova is een nu 4 jarige merrie,  1.66 m groot, Everdale x larix.
Nova is zowel klinisch als röntgenologisch helemaal goedgekeurd. (Alleen maar 1tjes)
Nova heeft 3 ver boven gemiddeld goede gangen.
De stap is enorm ruim (wel tot 40/45 cm overstap, zie foto in de net gesleepte bak), en heel mooi los door het lijf. 
In de draf combineert ze de kracht en het enorm ver ondertredende achterbeen van het tuigpaard, met de souplesse van het dressuurpaard. (Dit liet ze al als veulen zien, zie 2 foto's),
Ook in de galop heeft ze het enorm ver ondertredende achterbeen.
In zowel de draf als de galop laat ze ook zien dat ze enorm veel balans, tact en schwung heeft, ze toont nu al de aanleg om gewicht op het achterbeen over te nemen, en loopt bijna altijd kaarsrecht!!
Nova is in de vrije natuur maar met veel aandacht en zorg opgegroeid.
Ze heeft erg goede voeten, loopt zonder ijzers.
Ze is via de Natural Horsemanship wijze zadelmak gemaakt. Ze reageert hier erg goed op. Op deze wijze hebben we haar ook geleerd de trailer in en uit te gaan, schriktraining gedaan...van alles.
Ze is een echte knuffel en gek op poetsen, en zo braaf dat ze binnen 2 weken op de nieuwe stal met het golfkarretje van en naar de wei gebracht kon worden. Braaf bij de smid en met wassen enz..
Wel is het een jong en sensibel paard. Wij zijn daarom op zoek naar een ruiter met ervaring en gevoel. Nova is erg fijn in de mond, dus vraagt een ruiter met een zachte hand.
Ook gezien haar kwaliteit zoeken we een ruiter die echt verder wil, en weet hoe een jong paard op te bouwen naar het hogere werk toe. Nova toont hier echt de aanleg voor.
 video via Whattsapp.
Gezien haar kwaliteit zit ze in de middel / hoge prijsklasse. Reëel bod bespreekbaar
Ans Albarda 06-218 928 99

Stamboom

Vader Everdale
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Larix
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.