We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Wie gaat er verder aan de slag met deze knappe verschijning?

Begin dit jaar is de pony bij ons thuis zadelmak gemaakt. Hij is sinds veulen in ons bezit. Het doel was dat ons dochtertje hem zou gaan rijden, maar helaas is de pony groter geworden dan gedacht en zal wellicht nog meer groeien (op dit moment 1.32m zelf gemeten). We hebben voor haar een kleinere pony aangeschaft en bieden daarom deze pony te koop aan.

Hij is zadelmak, maar moet nog verder worden doorgereden en is daardoor nog volledig naar eigen hand te zetten. In verband met gebrek aan een passende ruiter staat hij nu enige tijd stil. Het rijden zal opnieuw moeten worden opgepakt en proefrijden is daarom niet mogelijk. Hij heeft overigens onder het zadel nooit rare sprongen oid gemaakt. Het was opstappen en wegrijden.

De pony heeft nette gangen en laat los een mooie sprong zien. Hij wil graag werken en is fijn voorwaarts. Gezien zijn knappe verschijning en mooie gangen zal hij hoge ogen gooien in de ring. Wij hebben onder het zadel niet met hem gesprongen, maar gezien hij veel plezier heeft in losspringen, verwachten wij dat hij ook zeer geschikt zou zijn voor de springsport, alsmede een combinatie van beide. Hij is lekker koel in zijn hoofd en niet snel onder de druk, dus ook voor de recreatie zal hij waarschijnlijk prima geschikt zijn. Hij staat hier aan de doorgaande provinciale weg en is bekend met groot verkeer. Wij hebben echter onder het zadel nooit een buitenrit met hem gemaakt.

Bij serieuze interesse graag bellen na 17u of in het weekend naar 0646293152 of appen naar 0645953444 . Wij versturen geen filmpjes. De pony is te bezichtigen in Almelo.

Vraagprijs €3500,- 

Stamboom

Vader Haywards Guardsman
Vader van vader Long Copse Elton
v.v.v. Furzey Lodge Samson
m.v.v. Furzey Lodge Annie II
Moeder van vader Matley Cherry
v.m.v. Springmore Lightning
m.m.v. Matley Baby-Sham
Moeder Ten Ankers Patroral
Ster
Vader van moeder Ralph
Pref
v.v.m. Priory Prickle
Pref
m.v.m. Broomy Perfection
Kroon pref
Moeder van moeder Patroleander
Ster
v.m.m. Oleander
Keur pref
m.m.m. Patricia-S