We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Calienta is een super lief en makkelijk te rijden paard. Ze is 100% bomproef en verkeersmak. Ze is L2 geclassificeerd, maar kent alle oefeningen tot en met het Z1. Ze kent de hulpen voor een vliegende wissel en een pirouette, alleen zijn deze oefeningen nog niet bevestigd.

Van origine is het een springpaard en met een ervaren ruiter kan ze makkelijk een B parcour springen. Alleen door geen interesse vanuit de huidige ruiter is dat weinig gedaan de afgelopen jaren. Ze trekt wel altijd goed aan naar de hindernis, heeft alleen nog wat sturing nodig wat betreft het inschatten van de afstanden.

Het is een veelzijdig paard wat overal voor in te zetten is. Ze gaat graag alleen of in een groep naar de duinen. Ze heeft meerdere jaren mee gelopen in een viertal en is alleen te laden. (voorheen ging ik altijd alleen op wedstrijd). Ze is ideaal voor de overgang van de pony’s naar de paarden. Door haar relaxte karakter kan iedereen opstappen, zet je haar echt aan het werk is het zeker geen luilak. Maar het is een harde werker met een TOP instelling en karakter.

Ze gaat alleen weg naar iemand die er net zo goed voor zorgt als wij nu doen. Dat wil zeggen we stellen de eis dat ze overdag altijd naar buiten kan/mag. Paard is niet gewend hele dagen op stal te staan en wordt daar ook niet gelukkig van!

Recent röntgenologisch goedgekeurd voor de sport. Overkeuren mag dan zijn de kosten voor de koper.

Stamboom

Vader Viento Uno W
Vader van vader Numero Uno
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Jendy
Preferent, prestatie
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Kalypsa
Vader van moeder Calypso
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Patricia
Ster, Preferent, Prestatie
v.m.m.
m.m.m.