We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: CHAAM

C. Risky Wisky Z is een aansprekend merrieveulen met een mooi model en sterke bespiering. Haar vader is de 1.60m. geklasseerde hengst Colorit Z. Haar moeder is een nakomeling van Bon Bravour die onder Anky van Grunsven toont alles in huis te hebben voor de Grand Prix dressuur. C. Risky Wisky Z beschikt over drie goede basisgangen. Ze is een interessant veulen voor de springruiter/-amazone, maar zeker ook voor de veelzijdige- of eventing ruiter/amazone met haar percentage volbloed van meer dan 47%.

---

Moeder Idola is een grootramige merrie van de hengst Bon Bravour (v. Painted Black). Onder Anky van Grunsven toont de hengst alle Grand Prix oefeningen te beheersen. Idola beschikt over 3 uitstekende gangen, waarbij vooral de draf opvalt.

Grootmoeder Pernille is een nakomeling van de KWPN Keur hengst Ulft (v. Le Mexico). Zij bracht het internationaal 1.30m geklasseerde springpaard Grappa (v.. Contact vd Heffinck) en de Z1 dressuurgeklasseerde Elite, IBOP-drs, D-OC merrie Jewel (v. Samba Hit II). Jewel scoorde bij haar IBOP een puntentotaal van 77 punten en noteerde 3x het cijfer 8 voor haar galop, souplesse en rijdbaarheid en bewerkbaarheid.

Overgrootmoeder Jose (v. Sultan) bracht naast Pernille de merrie Sasha die op haar beurt aan de wieg staat van twee M-dressuur geklasseerde paarden en de Zware Tour geklasseerde ruin Bono (v. Rubiquil).

---
Colorit Z is een opmerkelijke verschijning. Wie hem ooit ontmoet heeft vergeet hem nooit meer. De mooie schimmel had als sportpaard net dat tikkeltje extra, dat aparte waar een fokker naar op zoek is. Colorit Z gaf zich steeds voor 100%. Er zullen weinig paarden zijn zoals Colorit Z, die zo goed meedenken in de ring en daarbij de kwaliteiten hebben om elke GP die hen voorgeschoteld wordt gemakkelijk te kunnen springen. Die kwaliteiten erfde hij van zijn vader Coriano Z die zelf een enorme betekenis had in de carrière van Judy Ann Melchior. Ook de nakomelingen van Colorit Z worden geprezen om hun eenvoud, betrouwbaar karakter en bijzondere rijdbaarheid. Het zijn stuk voor stuk aangename paarden met een fijne galop die over voldoende vermogen beschikken. Zo bijvoorbeeld ook Emily Mofitt’s Carlson 86, David Will’s Concordia 49 en Eveliina Talvio’s Chelsea.

Stamboom

Vader Colorit Z
1.60m.
Vader van vader Coriano
1.60m.
v.v.v. Corrado I
1.60m.
m.v.v. Option
Moeder van vader H-Campina
v.m.v. Capitol I
m.m.v. T-San Sira
Moeder Idola
Vader van moeder Bon Bravour
v.v.m. Painted Black
Grand Prix
m.v.m. Odette
Moeder van moeder Pernille
v.m.m. Ulft
m.m.m. Jose