We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: MECHELEN (B)
Voor meer informatie neemt u direct contact op met de fokker:
Mw. M. de Prins - +32 (0)485 - 95 00 89

Voor wie een jong paard zoekt om zelf te gaan opleiden kan direct aan de slag met Ton Amour. Hij staat al goed in de hand en laat zich fijn bewerken. Ton Amour beschikt over drie goede basisgangen met een goed achterbeen gebruik. Hij heeft net als zijn moeder een fijn bewerkbaar karakter. Qua type vertoont hij grote gelijkenis met zijn vader, de helaas te vroeg overleden hengst Special Agent Amour (v. San Amour I).

Ton Amour is röntgenologisch gekeurd.

Moeder Ulissa is een nakomeling van de Grand Prix hengst Gribaldi. Een hengst die zijn stempel drukt op de hedendaagse fokkerij met zijn nakomelingen als Painted Black en natuurlijk  dressuurlegende Totilas! Ulissa werd zelf op L2 niveau in de sport uitgebracht. 

Grootmoeder Goldroschen (v. Florestan I) leverde naast Ulissa het internationale Inter II/A/B paard Whisper (v. San Remo) - Marc Brule (FRA).

In de merrielijn vinden we verder de goedgekeurde hengst Linolando (v. Lafitte), het PSG/Inter I paard Centurio (v. Cardinal xx) en het internationale CCI4* eventing paard Little Leo - Panda Christie (GBR).
----
Vader is de in Westfalen goedgekeurde Special Agent Amourt. Op de NRW keuring werd de zwartbruine premiehengst bestempeld als grote favoriet . De grote, langbenige hengst overtuigde niet alleen tijdens de voorselectie de keurcommissie, de fokkers en de toeschouwers maar ook op de hoofdkeuring waren zijn optredens van hoogste kwaliteit en toonde hij in elke fase van de keuring weer zijn uitzonderlijk talent.

Schoonheid en bewegingstalent gecombineerd met een uitstekend prestatievermogen zijn in zijn genen verenigd . Zijn elegante verschijning , hengstuitdrukking en drie basisgangen van hoogste kwaliteit zijn de kenmerken van Special Agent Amour. Zijn stap, altijd in viertakt met veel ruimte . Een zeer sterke en elastische draf waarbij het achterbeen altijd sterk ondertreed gecombineerd met een geweldige schoudervrijheid doet de harten van fokkers en ruiters hoger slaan. Zijn galop is ruim , gedragen met een goede balans en veel opwaartsbeweging. Op de sprong toont hij veel kwaliteit met een zeer goed ruggebruik .

Ook de vader van Special Agent Amour, San Amour, was op de Oldenburger keuring een uitzonderlijke verschijning . Hij werd er op de veiling verkocht voor 450.000 euro. Eén jaar later werd hij HLP winnaar in de dressuurindex. Intussen heeft hij de titel van Hauptpraimiensieger. Hij wordt geprezen om zijn sterke verervingskracht die terug is te zien in zijn vele nakomelingen. 

Zijn moeder, New Spring de la Bastide, is een dochter van Polidiktus van de Helle. Ze bezit veel bewegings- en springkwaliteit. Haar eerste nakomelingen kwalificeerde zich meermaals voor de finale van de Belgische dressuurpaardenkampioenschappen. De moederlijn draagt met Goldspring de la lauzelle en Feo prestatiesterke genen.Stamboom

Vader Special Agent Amour
Prämienhengst
Vader van vader San Amour I
Hauptprämie
v.v.v. Sandro Hit
m.v.v. Puppenfee
Moeder van vader New-Spring de la Bastide
v.m.v. Polidiktus van de Helle
1.60m.
m.m.v. Calamity Spring de Sclef
Moeder Ulissa
Stb. L2
Vader van moeder Gribaldi
Grand Prix
v.v.m. Kostolany
PSG/Inter I
m.v.m. Gondola II
Moeder van moeder Goldroschen
v.m.m. Florestan I
m.m.m. Gertrud