We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: ZUID-BEIJERLAND
Fokkers: Dhr. J. Ruizeveld +31 (0)6 - 53215768  / Dhr. P.H. van der Jagt +31 (0)6 - 51890152

Een unieke kans om de KWPN merriekampioen van Zuid-Holland 2018 aan te schaffen!
tijdens haar IBOP-proef noteerde Karamella VDJ een 8 voor haar vermogen en een 8,5 voor haar instelling. 

Drachtig van New Pleasure VDL (v. For Pleasrue). 

U betaald bij aanschaf van deze merrie GEEN commissie!

In de video haar dochter van dit jaar Ruby-Ella VDJ ( v. Landino VDL). Merrie en veulen kunnen samen gekocht worden. Een video van Karamella VDJ onder het zadel is op aanvraag beschikbaar.

Moeder is de Elite, EPTM-spr, D-OC merrie Donatella (v. Quasimodo Z). Zij noteerde bij haar IBOP-proef 79 punten en ontving een 8 voor haar aanleg als springpaard en twee maal een 8,5 voor haar reflexen en techniek. Naast Karamell VDJ werd haar zoon Nickelback VDJ (v. Comthago) reserve kampioen van Zuid-Holland bij de springveulens in 2018 en haar zoon Ippon VDJ (v. Dakar VDL) kampioen van Zuid-Holland bij de springveulens in 2013.

Grootmoeder is de Elite, Sport-spr merrie Perettie-B (v. Concorde). Zij werd zelf op 1.30m. niveau in de sport uitgebracht. Zij leverde o.a. het 1.30m. springpaard Gotcha (v. Bernini)  en het 1.45m. springpaard Urijn P (v. Lux Z).

Verder in de merrielijn vinden we de bij de HSH goedgekeurde hengst Irco B die op CCI3* niveau werd uitgebracht door Gabor Schaller (HUN), het internationale 1.40m. paard Count on Me (v. Ukato - Denis Bressanelli (ITA) en het internationale 1.60m. paard Dierette (v. Ultimo) - Karim Elzoghby (EGY).
---
Vader Freeman VDL was als 3 jarige Kampioen van de KWPN Hengstenkeuring. Hij imponeerde met zijn mooie model, zijn afstamming en met zijn springen.In de sport presteerde Freeman naar verwachting onder Jur Vrieling.

Als 4-jarige werd hij Kampioen van de hengstencompetitie klasse L. Als 5-jarige waren er foutloze rondes in Ermelo en Zuidbroek en in de finalewedstrijd van Den Bosch werd hij 5e. Als 6-jarige heeft Freeman zijn internationale debuut gemaakt in Leszno met drie foutloze rondes waarbij hij tweemaal 5e en een keer 6e werd. Ook waren er drie foutloze rondes tijdens het CSI Wierden. Daarnaast won hij de hengstencompetitie klasse Z/ZZ in Ermelo, werd 3e in Zuidbroek en sprong eveneens foutloos in de competitie van Kronenberg. Freeman werd reservekampioen van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ en was als 7-jarige ook 2e in de 1.35m finale van Leszno. Freeman won in Drachten en Ommen, daarnaast werd hij 5e in Geesteren. Freeman is uitgebracht op 1.40m niveau. Helaas overleed de hengst vroegtijdig in 2019.

Dochters van Freeman vallen op tijdens de keuringen. Kerrita VDL en Kobolivia VDL liepen mee in de top 10 van de nationale merriekeuring. Kerrita VDL, die tijdens haar stamboekopname 90 punten voor vrijspringen scoorde, werd 6e en Kobolivia  eindigde als 10e. Karamella VDJ werd kampioen van de 3-jarige springmerries van de CK Zuid-Holland en Kartouche einigde als 5e op de CK Overijssel. Kamarina scoorde 80 punten voor haar IBOP test.  De nakomelingen van Freeman zijn mooie en complete paarden die een goede sprong laten zien.

Ook op veulenkeuringen werden al verschillende successen behaald: Neymar K werd kampioen van springveulens van de CK Flevoland. Lord-Freeman werd 6e in de finale van het Nationaal Veulenkampioenschap en was reservekampioen van de CK Groningen in 2016. Ponka A werd jeugdkampioen op de Nationale Merriekeuring van het BWP Stamboek. In 2015 was Kasander kampioen van de CK Friesland. Kaprisha L werd in dat jaar kampioen van de CK Groningen en 7e in de finale van het nationaal veulenkampioenschap.

De combinatie van de Sina en de Azemieka stam in zijn afstamming, zijn exterieur, zijn gangen en zijn overtuigende manier van springen maakt Freeman een toegevoegde waarde voor de fokkerij.


Stamboom

Vader Freeman VDL
1.40m.
Vader van vader Emerton VDL
1.60m.
v.v.v. Emilion
1.60m.
m.v.v. Lersinaa
Moeder van vader Be Helena VDL
Keur, IBOP-spr
v.m.v. Chin Chin
1.60m.
m.m.v. Helena
Keur, Preferent, Prestatie
Moeder Donatella
Elite, EPTM-spr., 1.10m.
Vader van moeder Quasimodo Z
1.60m.
v.v.m. Quidam de Revel
1.60m.
m.v.m. Caloma Z
1.60m.
Moeder van moeder Perettie-B
Elite, Sport-spr, 1.30m.
v.m.m. Concorde
1.60m.
m.m.m. Berettie
Elite, Preferent, Prestatie