We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: Nuenen
Voor meer informatie neemt u direct contact op met de fokker
Mw. H. Coolen - +31 6 14639288


Bloed mooi en allround gefokt. Rufus Jac is een plaatje van een hengst. Hij heeft een prachtig model en een mooie sterke bespiering. Een veulen die all-round inzetbaar is. Interessant voor dressuur, springen of eventing. 

Moeder is de Elite, IBOP-drs, D-OC merrie Racey (v. Bustron). Deze spijkerharde inmiddels 23 jarige merrie bracht o.a. het 1.45m. springpaard Griet (v. Bugatti VDL) die al meerdere ruiters en amazones naar dit niveau bracht. 

In de merrielijn vinden we het Grand Prix paard Marko (v. Damocles) en de NRPS goedgekeurde hengst Bonaparte (v. Balzflug) die op 1.20m. in de springsport werd uitgebracht en op PSG niveau in de dressuursport liep.
----

Vader is de vierjarige Love Connects. Hij gaat dit jaar zijn eerste parcoursen lopen. Ondanks zijn jonge leeftijd blinkt hij uit in rijdbaarheid. Een constant springpaard met een geweldige mentaliteit, veel afdruk aan de sprong en een goed gebruik van zijn lichaam.

Niet voor niets spreekt het KWPN-onderzoeksrapport over een ‘eerlijke en werklustige hengst met een goede instelling’. In het najaarsonderzoek van 2019 toonde Love Connects veel tot zeer veel bereidheid tot werken, wat een zeer belangrijke eigenschap is voor een succesvolle loopbaan. Als pluspunten werden tevens zijn balans, actieve galop, goede voorbeentechniek en het goed vanuit de schoft naar boven springen genoemd.Aan springgenen ontbreekt het ook niet.

Vader Connect was met Caroline Müller internationaal actief (1.35m niveau), net als zijn diens vader Connor (1.45m). Overgrootvader Casall werd onder Rolf-Göran Bengtsson wereldberoemd door zijn deelname aan internationale kampioenschappen zoals de Olympische Spelen in Londen, het WK in Caen en diverse Wereldbekers. Daarnaast blijkt Casall ook een topvererver te zijn en vererft hij zijn intelligentie.

De moederlijn van Love Connects is de bekende Twiggy-lijn, waarmee Jan Greve zoveel fokkerij- en sportsuccessen boekte. Zo fokte hij uit Twiggy (v. Lucky Boy xx) onder andere de internationaal springende KWPN-hengst Creool. Haar achterkleindochter Hello Twiggy BB (de moeder van Love Connects) is een elitedochter van Quality Time TN, met Jeroen Dubbeldam winnaar van de 1.60m Grote Prijs van San Patrignano. Hello Twiggy is gefokt uit de preferente elitemerrie Origgi (v. Burggraaf), die een 1.40m springpaard bracht van Chin Chin en daarnaast de groot- en overgrootmoeder is van diverse internationale springpaarden van 1.40m tot 1.50m niveau, waaronder het 1.50m springpaard Farnell (v. Carambole). Ook de derde moeder Iggy (v.Libero H) bracht diverse sportpaarden, waaronder Rochefort (v. Voltaire), die 1.50m sprong.
---
LOCATIE: Nuenen
Voor meer informatie neemt u direct contact op met de fokker
Mw. H. Coolen - +31 6 14639288

Stamboom

Vader Love Connects
Vader van vader Connect
1.35m.
v.v.v. Connor
1.45m.
m.v.v. Marcie N
Staatspremie
Moeder van vader Hello Twiggy BB
v.m.v. Quality Time TN
1.60m.
m.m.v. Origgi
Elite, Preferent
Moeder Racey
Elite, IBOP-dr, D-OC
Vader van moeder Bustron
Z2-dresuur
v.v.m. Sultan
Keur
m.v.m. Ustrona
Keur
Moeder van moeder Shadow
Stb.
v.m.m. Wahtamin xx
m.m.m. Jiana
Ster