We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Berichtje sturen bij intresse.
Een goed huisje vinden we het aller belangrijkste, de prijs is ook zodat er geen handelaren reageren! Hij staat al wat langer te koop, omdat we zelf al een paar keer nee hebben gezegd. Hij gaat alleen naar een goed huisje, waar wij ons goed bij voelen.

Deze knappe jongen is op zoek naar een 5* huisje.
Hij heeft een stokmaat van 148 cm (grote D) en is 14 jaar. Dorus (roepnaam: Dory) is altijd braaf geweest bij de dierenarts, tandarts, fysio, etc.
Bij de hoefsmid is hij ook braaf, als de hoefsmid zelf ook rustig en niet gehaast is. Dorus is recent geënt en bekapt, iedere 6 weken komt de hoefsmid langs. Hij staat voor op ijzers. Dory heeft geen bijzonderheden, zoals eczeem of stalondeugden!
Hij is 21 juni 2021 klinisch goedgekeurd.
Hij heeft al een tijd niet meer op de trailer gestaan, maar uit onze ervaring pakt hij dit snel op. Het is een brave en eerlijke pony, hij vindt eigenlijk alles goed om te doen. Iedereen kan er mee rijden, hij past zich aan aan de ruiter.
Ook is hij makkelijk in de omgang met andere paarden en kan dus makkelijk in een nieuwe kudde worden gezet. Alleen staan kan hij niet zo goed en hij gaat ook alleen naar een huisje met andere soortgenoten.
Dorus is een leergierige pony, maar hij heeft wel een consequente ruiter nodig die samen met hem aan de slag gaat, als de wedstrijdsport weer opgepakt gaat worden.
Hij is verkeersmak, maar alleen (zonder andere paarden) naar buiten op nieuwe plekken kan hem nog een beetje onzeker maken. Dit is immers wel heel goed op te bouwen door eerst te oefenen met een ander paard erbij. Hij vindt het dan ook leuk om buiten rond te crossen en wat boomstammen mee te pakken.
De hulpen zitten er goed op en hij kent oefeningen tot en met M dressuur, deze zijn alleen nog niet bevestigd. Zelf heb ik met hem nog niet veel wedstrijden gereden, omdat mijn passie ergens anders lag. Wel was hij braaf op wedstrijd en deed hij altijd zijn best. Hij is dan ook braaf op nieuw (wedstrijd) terrein.
Verder is hij spring-gefokt. Dit hebben we in het begin ook veel gedaan en dit vond hij altijd leuk om te doen. Het laatste anderhalf jaar hebben we vooral de focus gelegd op dressuur, dus het springen zou opnieuw opgepakt moeten worden. 
Ook zitten er beginselen op van het vrijheidsdressuur en doen we regelmatig grondwerk.
Overal is het een brave pony, waar iedereen mee kan rijden. Hij zal nooit zomaar een stap verkeerd zetten. Ik reageer het snelste op berichtjes, dus stuur bij vragen en/of interesse zeker een berichtje!

Stamboom

Vader DOST 2
Vader van vader STREPET OX
v.v.v. TOPOL OX
m.v.v. SOPERNITSA OX
Moeder van vader TEN
v.m.v. EGOIST
m.m.v. TROPA
Moeder katsiona
Vader van moeder KANSHEBBER
v.v.m. KRIMH OX
m.v.m. DAISY BROWN
Moeder van moeder ASTRID
v.m.m. LORD PETER
m.m.m. HALFO SONJA