We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Generaal is een ruin van 10 jaar oud, KWPN-er met papieren, schofthoogte 1,66 meter, dressuur gefokt en een plaatje om te zien. Generaal komt voort uit de beroemde hengst Lord Leatherdale (https://www.vanolsthorses.com/paarden/lord-leatherdale/) en dat is te zien: een compact paard in mooie verhoudingen, mooi van kleur en met fijne gangen. Hij is verkeersmak, gewend aan honden en kinderen en een heerlijk paard om mee het bos in te gaan. Generaal heeft geen lol in springen van parcours. Hij is zeer geschikt voor dressuur en heeft in het verleden L met 2 winstpunten gelopen (bij de vorige recreatieruiter). Hij loopt al bijna vanzelf aan de teugel en heeft een waanzinnige uitstraling. Wij hebben niets met zijn dressuurtalent gedaan, omdat onze ambitie daar niet ligt.

Met Generaal bouw je een band op, hij hecht zich aan de ruiter. Hij heeft vertrouwen nodig en kan je dan als ruiter ook heel veel vertrouwen geven. Generaal kan nieuwe dingen spannend vinden. In het bos is hij ontspannen en we rijden dan ook regelmatig alleen met hem in het bos. Met heel veel plezier hebben we Generaal de afgelopen 3 jaar gereden en we zouden hem nooit weg hebben gedaan, als we geen jacht ambities hadden gehad. Inmiddels hebben we jachtpaarden en ontbreekt ons de tijd om hem de aandacht en verzorging te geven die hij verdient.  

Met Generaal koop je een paard met heel veel charisma (hij doet zijn naam eer aan), een paard die je naar je hand kan zetten en waarmee je een bijzondere band kan opbouwen. Generaal wil voor je werken en doet graag zijn best. Voor de ruiter met dressuur ambitie is het een paard met perspectief en potentie. Iedere keuring is toegestaan (kosten koper).  

Vraagprijs: € 10.000,- eventueel zijn dekens, tuig en zadel over te nemen.

Stamboom

Vader Lord Leatherdale
Vader van vader Lord Loxley
v.v.v. Lord Sinclair
m.v.v. Weltlady
Moeder van vader Fairless P
v.m.v. Ferragamo
m.m.v. Alma
Moeder Ronalineke
Vader van moeder Havel
v.v.m. Cocktail
m.v.m. Ziralineke
Moeder van moeder Ernalineke
v.m.m. Samber
m.m.m. Ziralineke