We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Omdat ik als hobbyfokker mijn volgende veulen alweer verwacht en het nu wel erg druk wordt, zoek ik een goede match voor mijn paard. Maywood is een knappe 4 jarige dochter van de Grand Prix geklasseerde Charmeur. Je zou haar rechtstreeks van mij als fokker kopen. Ze is een dochter uit een Sport(-dr), Ster en D-OC merrie van San Remo, die ook nog steeds in mijn bezit is. Maywood heeft een zus die elite, sport(dr), PROK is. 
Ze pakt het werk enorm goed en makkelijk op. Ze is correct gereden en is onlangs L geklasseerd, maar ook worden soms al spelenderwijs de oefeningetjes uit het M verkennend geoefend. Het fijne van dit paard is dat je altijd ruggebruik voelt, tijdens welke oefening dan ook. Ze gaat makkelijk zitten en laat soms al aardige stukken in een horizontaal evenwicht voelen.
Ze heeft een perfect stalgedrag, is braaf bij de smid en laat zich goed op de trailer laden. Ze is al meerdere malen op vreemd terrein geweest. Ze is goed gesocialiseerd en heeft door dagelijkse weidegang in opfok en thuis in kleine groep, uit kunnen groeien tot een sterk en zeer sociaal paard. Plaatsing met minimaal één ander paard is dan ook een vereiste.
Ze houdt van aandacht en laat dat ook duidelijk merken. Hoewel ze braaf, mensgericht en zacht van karakter is, is het onder het zadel ook een typisch 4 jarig paard, een merrie met nog wat jeugdigheid. Onder het zadel wil ze graag bezig gehouden worden en slechts wat rondjes op de hoefslag zijn voor dit paard niet voldoende. Daarom is dit paard alleen geschikt voor de wat meer ervaren ruiter op minimaal M niveau of een ruiter met al wat jonge paarden-ervaring, die het leuk vindt dit paard verder op te leiden en verder wil in de sport want dat gaat met dit paard zeker lukken. Een super paard voor de breedte sport!
Omdat kopers doorgaans toch vaak door een eigen veearts opnieuw laten keuren, is Maywood nog niet door mij als verkoper gekeurd. Keuren mag uiteraard, maar k.k. 
Filmpje kan op aanvraag voor de werkelijk geïnteresseerden, maar nog beter is het om Maywood in levenden lijve te komen bewonderen, want een plaatje is het zeker! Ze staat in Helvoirt, gemeente Vught.

Stamboom

Vader Charmeur
stb.
Vader van vader Florencio
stb. keur
v.v.v. Florestan I
m.v.v. Walessa
Moeder van vader Trendy
elite, preferent, prok
v.m.v. Jazz
stb, preferent
m.m.v. Endy
stb, keur, preferent, prestatie
Moeder Atrichta
Ster/Sport(-dr)/D-OC
Vader van moeder San Remo
stb.
v.v.m. Wolkentanz
m.v.m. Valente
Moeder van moeder Katrichta
sport(-dr)
v.m.m. Ufarno
stb.
m.m.m. Utrichta
stb.