We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Ruby Molga is een interessant gefokt merrieveulen uit de bekende Molga Stam. 
De Molga stam kenmerkt zich met nakomelingen die zich keer op keer bewijzen binnen de sport en fokkerij. Zo bestaat de merrielijn voornamelijk uit elite, preferente en prestatie merries en zijn er meerdere hengsten goedgekeurd binnen het KWPN. De moeder van Ruby, Fairy Molga J.N., heeft op driejarige leeftijd het elite predicaat (PROK, EMPT-spr) ontvangen. Zij daarna ingezet voor de fokkerij. Een aantal volle broers en een volle zus van haar lopen op internationaal niveau in de springsport.
De nakomelingen van Fairy zijn lang gelijnd, goed ontwikkeld en staan goed in het rechthoeksmodel. Ze kenmerken zich door hun karakter, pit, werkwilligheid en goede techniek. De oudste nakomelingen zijn inmiddels onder het zadel en laten allen zeer veel potentie zien voor het hoogste niveau (de oudste nakomeling (2014) loopt 1.40m). 

Ruby stamt verder af van Dallas VDL (Douglas x Heartbreaker), die met Jur Vrieling zeer succesvol is op het hoogste niveau. Ook binnen de fokkerij drukt Dallas zijn stempel. Zowel de vaderlijn als de moederlijn kenmerken zich met preferente en prestatie paarden. Meerdere nakomelingen van Dallas blinken uit op keuringen, veilingen en internationale wedstrijden. 

Ruby is een goed ontwikkeld veulen en prettig in de omgang. Ze heeft drie goede gangen, staat mooi op de benen en heeft snelle reflexen. De verwachting is dat Ruby het net als haar halfbroers veel potentie heeft voor het hoogste niveau. Gezien de prestatierijke merrielijn is ze ook heel interessant om in te zetten voor de fokkerij. Ruby groeit op in groepsverband en met 24/7 weidegang en komt regelmatig in de hand. Ze mag vanaf eind augustus vertrekken naar haar nieuwe huis.  Bel of app gerust voor meer informatie of video’s naar 06-28780302. 

Stamboom

Vader Dallas vdl
1.60 spr
Vader van vader Douglas
PROK
v.v.v. Darco
m.v.v. Fiona
Moeder van vader Wonder A.S.
prestatie
v.m.v. Heartbreaker
preferent
m.m.v. Sonette
Moeder Fairy Molga J.N.
elite (PROK, EPTM-spr)
Vader van moeder Indoctro
v.v.m. Capitol
m.v.m. Vanessa
Moeder van moeder Primolga
Elite, Preferent en Prestatie,
v.m.m. Corland
Keur
m.m.m. Imolga
Elite, preferent