We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop wegens beëindiging sport:
Dex
Knappe en brave ruin, correct gebouwd. +- 1.73 hoog en van 08.03.2010 wat hem 11 jaar maakt.
Vv is Sandreo
Vm is Buddenbrock

Dex heeft bij de vorige eigenaar (tevens zijn fokker) L dressuur gelopen en L gesprongen. Hij kan vermoedelijk met name in de dressuursport verder komen waar hij tijdens zijn draven een mooi voorbeen laat zien en zeer makkelijk nageeft. Schouderbinnenwaarts en wijken kende hij nog niet voor hij bij mij kwam maar pakt hij makkelijk op. Dex is licht op je hulpen, heeft een zacht mondje en wordt bij ons zonder zweep, sporen etc gereden. Hij is bekend met bitloos rijden.

Dex is aan honden en kinderen gewend, verkeersmak, zeer braaf bij hoefsmid, osteopaat, tandarts etc en dit is allemaal netjes bijgehouden. Je kan hem met gemak alleen op de trailer laden, is niet moeilijk met andere paarden en ook op vreemd terrein fijn te rijden. Staat met zadelen, poetsen en afspuiten muisstil en is geduldig. Je kan alleen met hem naar buiten en is op het strand, in het bos en park hier (waar de ruiterpaden langs de tennisbaan en voetbalvelden lopen) superbraaf. Gaat ook zo het water in.

Hij mist soms vertrouwen waardoor hij af en toe kijkerig kan zijn, zowel ernaast als erop en is daarmee niet geschikt voor een heel onervaren ruiter. Doet niks raars; wijkt enkel uit als hij iets spannend vindt. Bokken, steigeren etc zal hij nooit doen. Vertrouwt in een “spannende” situatie snel op de ruiter en laat zich er langs leiden.

Dex is een ongecompliceerd rijpaard/sportpaard waar je alle kanten mee op kan. Hij is recentelijk (11 april jl) klinisch goedgekeurd voor de sport met als enige opmerking linksvoor licht toontredend waar hij geen last van ondervindt. Keuringsrapport aanwezig. Geen relevante medische geschiedenis. Op het moment wordt hij behandeld voor wat mok/licht rotstraal.

Dex is een nuchter, werkwillig en bovenal zachtaardig paard waar ik een lieve eigenaar voor zoek die lekker met hem aan de slag wil. Iemand die van afwisseling houdt en hem vertroetelt. Hij heeft veel in zijn mars: als je hem in zijn waarde laat doet hij alles voor je.
Het liefst zie ik hem op een plek waar hij overdag veel vrij kan bewegen. Ik wil voor hem het allerbeste en heb geen haast met de verkoop.

Mijn vraagprijs voor Dex is €12.000. Enkel voor het perfecte thuis wil ik daarin zakken. Op onzinbiedingen reageer ik niet; Dex is een lief, sterk en eerlijk paard die met de juiste ruiter heel ver komen.

Voor + €2250 krijgt u zijn complete Custom Wolfgang Solo 17.5 inch dressuurzadel + splinternieuwe dressuursingel + zadelbontje en zijn dressuurhoofdstel er bij, zadel en hoofdstel zijn als nieuw.
Voor nog + €1000 extra zijn complete bruine springset bestaande uit 17 inch Knight Rider Marshall springzadel (met oa nieuwe Passier beugelriemen), springsingel, zadelbontje, borsttuig/martingaal en hoofdstel (met nieuwe Dy’on teugels). Allemaal netjes onderhouden.
Evt ook voor meerprijs van €250 zijn 3 Amigo/Horseware/Kingsland (staldeken) dekens allemaal gewassen en de 2 regendekens geïmpregneerd.
Zadeldekjes, Kingsland transportbeschermers en LeMieux beschermers mogen evt ook mee.

Totaal €15.500 voor een heel compleet paard + tuig en dekens
Voorkeur voor snelle afhandeling maar enkel bij een goed gevoel. Voor vragen of het plannen van een bezichtiging ben ik te bereiken op 0645971012. Filmpjes ohz over Whatsapp. Dex staat in Utrecht!

Stamboom

Vader Barock B
Vader van vader Sandreo
v.v.v. Sandro Hit
m.v.v. Prettify
Moeder van vader Udaya
v.m.v. Andiamo
m.m.v. Iris B
Moeder NN
Vader van moeder Buddenbrock
v.v.m. Sixtus
m.v.m. Ballerina XXV
Moeder van moeder Angie
v.m.m. Alonso
m.m.m. Sternschnuppe