We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Lieve Friese merrie te koop 

Marrit (Wikke 404 x Olof 315) is een super lieve en eerlijke merrie van 10 jaar oud. Ze is geboren op 14-04-2012 en is zo’n 1.61 meter hoog. 

Marrit is een Friese stamboek merrie met een 3e premie. Dit maakt haar erg interessant voor de fokkerij.  

In de omgang is ze heel braaf en houdt ze zeker van een knuffel. Ze is niet opdringerig. Stopt netjes wanneer jij stopt en loopt zeker niet door je heen. Ze staat samen met andere paarden 24/7 buiten en in een schuilstal, maar ze vindt het geen probleem om, bijvoorbeeld ‘s nachts, op stal te staan. 

Marrit heeft vier veulens gehad (2016 t/m 2019) en werd in die periode niet gereden. De afgelopen periode wordt ze wel weer gereden, maar helaas mist de klik met de huidige eigenaar. Marrit is een voorwaartse merrie en kan spanning opbouwen. Als je haar netjes begeleidt en vertrouwen biedt, kan ze makkelijk de ontspanning weer terugvinden en loopt ze braaf door. Hierdoor is het wel van belang dat je geen beginnende ruiter bent als je van plan bent haar te rijden. Dit past niet bij haar. Ze heeft een handig en zelfverzekerd iemand nodig die met respect met haar omgaat. 

Marrit heeft onlangs de jaarlijkse beurt bij de fysio/osteopaat & tandarts gehad. Ze is los in het lijf en heeft op dit moment spiertechnisch geen belemmeringen. Ook waren er geen bijzonderheden met het gebit. 

De vraagprijs van Marrit is €8500,- Keuren k.k. 

Stamboom

Vader WIKKE 404
Stb sport
Vader van vader OLOF 315
Stb sport pref
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder TEUNESKE K.
Stb ster
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.