We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop:

Zeer exclusieve 3 jarige schimmelbonte goedgekeurde NRPS hengst Sir Quicksilver van de Puttehof.
Hij is 13 juni 2018 bij ons geboren en ingeschreven in het A register van de KWPN onder de naam Njoy van de Puttehof.
Als veulen viel hij al op door zijn mooie exterieur en elasticiteit.
Wij hebben hem aangehouden om hem aan te bieden voor de Hengstenkeuring en met het goedkeuren van mijn eigen gefokte hengst als ggk dekhengst, is dit een kroon op mijn werk als fokster.

Hij is aangeboden voor certificering bij de NRPS als allrounder omdat hij goed kan bewegen en springen.
Door zijn exclusieve kleur, mooi exterieur en uitstraling is hij een echte eyecatcher die vele harten sneller zal laten doen slaan.
Met zijn certificering deklicentie mag hij 10 merries dekken. Mijn eigen merrie is 1x geinsemineerd van hem en ze was gelijk drachtig.
Quicksilver is uitgenodigd om verrichting bij het NRPS te doen. Als hij dit met goed gevolg volbrengt kan hij promoveren en mag dan onbeperkt dekken.
Hij wordt echter in juni pas 3 jaar. Kent longeren , bijzetten, scheren, etc . Hij wordt op dit moment beleerd onder het zadel. 
Daarna zullen we weer rustig aan met hem doen gezien zijn leeftijd.
Quicksilver werd op de hengstenkeuring gemeten op 167 cm. Hij is ook al weer gegroeid. Wij verwachten dat hij 172 zal worden. Hij is goed gezond, geen stalgebreken oid. Heeft geen cornage en zijn sperma is goed.
De jury roemde hem om zijn mooi front, elasticiteit, sterk paard, goed lopen en springen en een mooie complete hengst en een aanwinst voor de fokkerij.
Quicksilver zij pedigree maakt hem ook heel bijzonder. Veel oude bloedlijnen en stempelhengsten liggen verankerd in deze fantastische exclusieve hengst.
Vader Solrings Question of Honeur, zelf schimmelbont komt uit een lijntje van kleurfok en prestatie. Zijn vader was de mooie palominohengst Quasi Gold. Een heel goed eventingpaard die ook in de dressuur Prix St. George loopt. Filmpjes zijn op you tube te vinden. Quasi Gold zijn vader is de welbekende Quarterback die veel toppaarden heeft voortgebracht. 
Van vadersmoederkant is de vader de trakhener hengst Latimer, een van de meest invloedrijkste trakehnerhengsten ooit.
Quicksilver zijn moeder haar vader is Pik Labionics, hij had de bekende goed verervende vader  Pik Bube die veel internationale op hoog niveau lopende paarden gaf. Daarachter zitten de hengst Hamilton (1.40 S en M2 dr) x Vasco (1.35 S en Z1 dr) x Rinaldo X Epigoon x Doruto (een trakehner hengst die vroeger erg gewild was omdat hij zeer goede dressuurpaarden bracht. 
Sir Quicksilver is een hengst die niet eenzijdig gefokt is en kleur kan brengen in de fokkerij.
Hij is erg exclusief van uiterlijk, kan goed bewegen en springen en is bloedmooi.
Wij wonen 15 minuten autorijden vanaf Groningen.
 
Stamboom

Vader Solrings Question of Honeur
Vader van vader Quasi Gold
v.v.v. Quarterback
m.v.v.
Moeder van vader Latimer
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Pik Labionics
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Hamilton
m.m.m.

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
NRPS hengstenkeuring 2021 Certificering Goedgekeurd dekhengst