We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Ruin, Desperado x Spielberg  

Mooi paard met fijne uitstraling, en een gouden karakter. Wordt eind mei  3 jaar.
Hij heeft 3 correcte, krachtige en ruime gangen. Stokmaat op dit moment ca. 1.73.
Staat correct op de benen. Heeft geen (stal) gebreken.

Nog niet opgepakt (vanwege blessure van mijzelf), dus nog groen. Zelf gefokt, komt nu dagelijks in handen, braaf op stal en in de weide, geen probleem met andere paarden.  

No Limit is klinisch en röntgenologisch gekeurd. 
Zijn moeder is ook in mijn bezit, en is ook te bekijken.

Paard staat in Hemelum, Zuidwest Friesland.
Voor meer informatie: 0627168585


DESPERADO
Als dressuurpaard heeft DESPERADO zeer veel aanleg, dit bleek ook uit zijn verrichtingsonderzoek met   89 ½ punt. DESPERADO won in 2012 de Pavo-cup en daarna 3 winters op rij de hengstencompetitie. DESPERADO nakomelingen beschikken over uitstraling, maat, lengte, drie goede gangen en een goed en   meewerkend karakter.
Op de hengstenkeuring van 2018 won DESPERADO overtuigend de VHO-trofee. Zijn topsportcarrière en de vele dekverplichtingen weet DESPERADO geweldig te combineren. In 2019 maakte hij deel uit van het Nederlands team dat zilver won op het EK Rotterdam en zegevierde tijdens de landenwedstrijd in Geesteren. Hij won zelfs de wereldbekerwedstrijd in Mechelen met iets meer dan 85%.
In zijn nafok imponeert DESPERADO ook. Zo werden zijn zonen Ibiza en James Bond al goedgekeurd bij het KWPN en uitgeroepen tot verrichtingskampioenen. De moederlijn van DESPERADO is ook zeer sterk met daarin Havidoff en Ferro, stempelhengsten die Grand Prix liepen én Grand Prix-dressuurpaarden leverden.  

SPIELBERG
SPIELBERG is een dressuurhengst om van te dromen. Met zijn bijna ideale type is hij een echte ‘Strahlemann’ en mede dankzij zijn geweldige bewegingsvorm behaalde hij als een van de weinige hengsten in Westfalen de titel premiehengst.
Naast maat en formaat voegt Spielberg ook een enorm stabiel karakter toe aan de dressuurpaardenfokkerij. Daarnaast beschikt SPIELBERG over veel ritme en balans in beweging en won hij de verrichtingstest in Zweibrücken op de dressuuronderdelen.
Inmiddels hebben Spielbergs oudste nakomelingen Spielbergs Cartier en Denza Lenza onder respectievelijk Fieke Houwen en Robin van Lierop hun debuut op Prix St. Georges-nveau al gemaakt.

Stamboom

Vader Desperado
Vader van vader Vivaldi
v.v.v. Krack C
m.v.v. Jazz
Moeder van vader Sarita
v.m.v. Havidoff
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Spielberg
v.v.m. Sunny Boy
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Rosier
m.m.m.