We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Stal Cruquius is een full-service pension-, trainings- en handelsstal voor paarden en pony’s. Uniek gelegen in Cruquius (Haarlemmermeer) vlakbij Haarlem, Heemstede en Hoofddorp. De stal is aangesloten bij de FNRS, beoordeeld met 4 sterren, in het bezit van het veiligheidscertificaat en het is een Aequor erkend leerbedrijf. De stal biedt huisvesting voor 26 paarden en pony’s en is daardoor een kleine en gemoedelijke stal. De binnenmanege van 20 x 40 m en de buitenmanege van 22 x 50 m zijn prachtig gelegen op het terrein en deze zijn voorzien van een goede bodem, deze dragen bij aan een optimale training voor ruiter en paard. Daarnaast zijn er meerdere paddocks, een overdekte stapmolen en longeercirkel. Er heerst een landelijke sfeer door de meerdere weilanden en de bosrand die rondom het perceel ligt. Verder is de stal voorzien van diverse poets- en spuitplaatsen. Voor iedereen is er een afsluitbare kast in de ruime zadelkamer, deze is voorzien van een alarmsysteem. Ook de gezellige kantine en ruime trailerstalling dragen bij aan een optimaal comfort. Voor de recreatieve ruiters zijn De Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos snel bereikbaar vanaf de stal.
Er is een jarenlange samenwerking met Ruitervereniging Van Merlen. De vereniging verzorgt het hele jaar door dressuur- en springlessen, deze worden gegeven door Libuše Hrouda. Ook organiseert de vereniging voor haar leden jaarlijks diverse evenementen.