We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Over onze aanpak
De paarden of pony’s die bij ons in training staan worden middels een trainingsschema opgeleid. Afwisseling is heel belangrijk en in de training wordt veel aandacht besteed aan de basis. Dit, omdat de basis als rode draad door de hele opleiding van je paard loopt. Ontspanning, recht richten, lossigheid van het paardenlichaam en aanleuning zijn de belangrijkste punten die dagelijks terugkeren in de trainingen. Doordat er een duidelijk verschil bestaat tussen corrigeren en belonen weten de paarden al snel wat er van hun verwacht wordt en zo krijgen we fijne, bewerkbare paarden die plezier in hun werk hebben. Het staat u natuurlijk geheel vrij om op elk moment mee te kijken tijdens de africhting van uw paard. De prijs is voor een maand trainingsstalling, inclusief alles wat je paard nodig heeft. Indien gewenst kan een kortere periode ook.

Zadelmak maken
Zadelmak maken is misschien wel het belangrijkste proces in het leven van een paard/ pony. Het bepaald in grote mate hoe het dier verder gaat functioneren. Dit proces moet dus met alle zorg gebeuren. Bij het zadelmak maken stellen we alles op prijs voor het gemak van het dier. Zo is rust, ruimte en regelmaat van effectief belang zodat het met alle zekerheid kan gaan leren groeien. In alle gevallen zal er altijd een kleine observatie weekje zijn tussen het paard/ pony en Charmaine. Dit om vertrouwen op te bouwen en elkaars grenzen goed te leren kennen. Een Paard zadelmak maken is niets meer dan een groot psychologisch spel tussen mens en dier. Communicatie is de basis, zo is een paard een vluchtdier dus zal hij vluchtgedrag vertonen wanneer er te veel spanning ontstaat. Dat is precies wat je niet wil. Pijn, geweld en druk op het dier zijn dus uitgesloten. Het gaat niet bijdragen aan een rustig paard. Gebruiken we dan geen druk? Ja natuurljk wel, een paard moet leren om druk te verdragen. Van nature is een paard tegen druk in. Daarom belonen we goed gedrag en negeren het slechte gedrag. Een directe fout van een paard negeren is voor een dier een moeilijke "druk" in het psychische spel. Het dier zal op deze manier leren om opnieuw terug te komen en niet te gaan vluchten. Voor het zadelmak maken staan ongeveer 4-6 weken gerekend. Dan bent u er ook zeker van dat u kan opstappen en wegrijden.

Doortrainen en uitbrengen
Het maakt niet uit of je paard/ pony al eens op wedstrijd geweest is of niet. Je paard zal optimaal getraind worden en zo worden voorbereid op de wedstrijden. Je paard zal uitgebracht worden in de klasse die past bij zijn trainingsniveau. Je paard hoeft dus niet per se te beginnen in een lagere klasse, als hij eraan toe is kan hij direct worden uitgebracht in het Z dressuur (bijvoorbeeld). Dagelijks krijg je paard intensieve professionele training en verzorging. Je paard zal afhankelijk van zijn trainingsniveau en mentale gesteldheid meerdere malen per week getraind worden. De training van je paard wordt gevarieerd aangeboden met een duidelijke structuur erin. Zo zal de dressuurtraining worden afgewisseld met training aan de longe. In overleg met jou wordt het doel van de training bepaald en een trainingsschema vastgesteld. Afhankelijk van het doel wordt bepaald welke wedstrijden gestart worden. Hierbij kan je denken aan reguliere wedstrijden, selectiewedstrijden of bijvoorbeeld jonge paarden competities. Doel van een wedstrijd is vaak (niet altijd!) het laten scoren van de vorderingen van je paard. Het is dus belangrijk dat je paard goed getraind wordt voorgesteld op een wedstrijd.

Helpen bij de Verkoop
Bij eventuele keuze voor verkoop. Zal er bij verschillende kanalen gebruik gemaakt worden om je paard onder de aandacht te brengen bij potentiële eigenaren in binnen- en buitenland. Kwalitatief goede foto's en filmmateriaal zijn hierbij erg belangrijk. Klanten worden hartelijk ontvangen op ons prachtige terein en voelen zich serieus genomen. Je paard zal in vrijheid en onder het zadel getoond worden, waarna de klant je paard ook kan proefrijden onder begeleiding.