We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Cupido Van De Bosakkerhoeve Z is een hengstenveulen dat geboren is op 25/05/2020. Hij is de zoon van Cashpaid J&F uit de merrie Rebelle Van De Bosakkerhoeve (Matisse De Mariposa X Lamm De Fetan). Cupido is een correct gebouwd veulen met soepele gangen. Hij is héél lief, respectvol en bovendien is hij nieuwsgierig.

Cashpaid J&F is de 9-jarige zoon van de legendarische hengst van Rolf-Göran Bengtsson, Casall. Casall is één van de beste hengsten ter wereld en hij is ook een belangrijke topvererver in de springsport. Casall is de vader van vele bekende sportpaarden zoals Chesall Zimequest (S.Delestre), Caracas (J.Verlooy) en de belgisch kampioen 2017 Chilli Willy (N.Philippaerts). Unschuld, Cashpaids moeder, is een dochter van Chicago Z, kleinzoon van Ratina Z. Chicago Z heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro onder het zadel van Bruno Passaro (Argentinië). Unschuld is ook de moeder van Cordial : een goedgekeurde hengst die Grand Prix 155 cm springt. Cashpaid is een paard met voldoende bloed en beschikt over een heel goed evenwicht, kracht en een uitstekende techniek. Hij is goedgekeurd bij SBS, Zangersheide en Selle Français. In september 2018 sprong Cashpaid de finale op het WK voor zevenjarigen in Lanaken en nadien groeide hij door tot niveau 1.60m. Hij is pas laat actief ingezet in de fokkerij waardoor zijn eerste jaargang pas in 2018 geboren werd. Hij lijkt de verwachtingen evenwel te gaan inlossen.

Rebelle Van De Bosakkerhoeve is een 3-jarige dochter van Matisse De Mariposa uit een Lamm De Fetan merrie. Matisse De Mariposa, de vice-kampioen van de BWP Hengstenkeuring in 2015, was één van de kampioenen bij de 4-jarige tijdens de PAVO Hengstencompetitie, en onderschreef zijn potentieel de jaren erna met enkele gesmaakte optredens bij de vijf- en zesjarigen. Intussen heeft Bernardo Alves plaatsgenomen in het zadel van Matisse om hem verder op te bouwen. Matisses eerste jaargang (°2016) bevestigde eveneens reeds alle vertrouwen. Matisses grootmoeder, Adeline (v. Power Light), is immers niemand minder dan de moeder van Pénélope Leprevosts voormalige topper, Flora de Mariposa. Matisses moeder, Inabelle de Mariposa is een dochter van de Hannoveraanse stempelhengst Stakkato. Zijn vader Diamant de Sémilly behoeft al helemaal geen introductie en is al jaren één van de beste verervers ter wereld. Lamm De Fetan, de grootvader van Rebelle Van De Bosakkerhoeve, was actief op 1.60m-niveau met Edouard De Rothschild (ISR) en Gilles Bertran de Balanda (FRA). Rebelle, Cupido's moeder, is 3 jaar en wordt momenteel doorgereden. Ze is ontzettend werkwillig, eerlijk en ze heeft een gouden karakter!  

Stamboom

Vader Cashpaid J&F
Spr. 1m60
Vader van vader Casall
Spr. 1m60
v.v.v. Caretino
Spr. 1m60
m.v.v. Kira XVII
Moeder van vader Unschuld
v.m.v. Chicago I Z
Spr. 1m60
m.m.v. Nordika II
Moeder Rebelle Van De Bosakkerhoeve
Vader van moeder Matisse De Mariposa
Spr. 1m45
v.v.m. Diamant De Semilly
Spr. 1m60
m.v.m. Inabelle De Mariposa
Spr. 1m60
Moeder van moeder Flamm De Fetan
v.m.m. Lamm De Fetan
Spr. 1m60
m.m.m. Hera