We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop: Pia van het Hutveld 

Op zoek naar een uitzonderlijk mooi KWPN-dressuurveulen? Pia Van Het Hutveld loop je niet zomaar voorbij. Ze is een prachtexemplaar en ze kan ook nog is heel goed bewegen. Ze heeft alles om het later te maken in de sport! 

Pia is een donkerbruin merrieveulen van Franklin. Ze komt uit onze fokmerrie Renske, Renske (Riccione x Sandro Hit). Pia werd geboren op 21 juni 2020 en stamt uit de beste bloedlijnen: Franklin x Riccione x Sandro Hit x Argentinus x Rubinstein x Weltmeister x Furioso II.  

Pia is een zeer mooi en chique veulen met enorm veel uitstraling en een expressieve draf. Ze is mooi langgelijnd en hoogbenig. Ze beweegt zeer fijn en heeft een zacht karakter. Ze is elke dag in de hand en zeer mensgericht. Ze kent het veulen ABC zoals voetjes geven en meelopen aan een touw.  

Vader Franklin (Ampère x Ferro) wordt beschreven als een zeer betrouwbare en eerlijke hengst die een enorm meewerkend vermogen heeft. Franklin heeft een zuiver stap en een zeer expressieve draf met een krachtig ondertredend achterbeen. Veulens van Franklin zijn erg gewild. Op diverse veulenveilingen worden Franklin veulens verkocht voor topbedragen. Franklinveulens vallen vooral op door hun expressieve bewegingsvorm.  

Moeder Renske (v. Riccione) werd gefokt door Paul Schockemöhle en wordt voornamelijk ingezet als fokmerrie. Ze is zeer braaf in de omgang en toont toch voldoende temperament onder het zadel. Ze beweegt met veel elasticiteit. Ze is de halfzus van verschillende paarden die in het buitenland succesvol jonge paarden proeven liepen.  

Overgrootmoeder Sally (v. Sandro Hit) is een halfzuster van de hengst Jeraldo (v Johnson), gekeurd bij Oldenburg en Westfalen.  

Via Sally gaat de moederlijn terug op de verbandspremiemerrie Ally Mcbeal (v. Argentinus). Dit is een volle zus van grand prix paard Rafalca, die in 2012 onder Jan Ebeling deelnam aan de Olympische Spelen in Londen. Daarnaast is Ally Mcbeal halfzus van Don Rubino (v. Don Gregory) die op de Vechta Elite veiling voor 120.000 euro geveild werd en van de hengst Sir Rubin (v. Sir Donnerhall). Sir Rubin werd bij verschillende Duitse stamboeken goedgekeurd en was in 2010 onder Dorothee Schneider eerste reserve voor het WK jonge paarden in Verden.  

Nog uit deze moederlijn komen verschillende goede jonge paarden en verschillende Grand Prix paarden zoals Higgens (die succesvol grand prix loopt in USA) Steniro, Special K.    

Stamboom

Vader Franklin
Vader van vader Ampere
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v. Ferro
m.m.v.
Moeder Renske
Vader van moeder Riccione
v.v.m. Regazzoni
m.v.m. Arosa
Moeder van moeder Sally
v.m.m. Sandro Hit
m.m.m. Ally Mc Beal
verbandspremie