We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Lieve brave imposante grote ruin te koop!

Calando is een 13-jarige ruin van Sorento. Calando is 1.74m maar wordt vaak nog groter geschat omdat hij een imposante uitstraling heeft en veel front!

Calando is Z1 dressuur, B springen en B SGW. Ik ben vooral een dressuurruiter en spring en cross voor de afwisseling. Dit vond (en vindt) Calando echt verschrikkelijk leuk! Calando heeft in alle disciplines lintjes gehaald.
Calando springt altijd en wordt in het parcours ook niet heet. In de cross is het een droompaard, dat vind hij ook echt heel leuk. 
Buitenrijden vindt Calando ook heel leuk. Dit kan alleen of in een groepje. Als je met meer personen bent dan kan hij zowel voorop als ook achteraan. 
Verder heeft Calando als 4 jarige in enkelspan en tweespan gelopen, daarna heb ik daar niets meer mee gedaan. In 2018 hebben we in een viertal gereden, hier kan hij op alle posities lopen.

In de omgang is er geen liever en braver paard. Calando houdt erg van knuffelen. Is overal makkelijk mee. Ik heb altijd alleen met hem op concours kunnen gaan, hij loopt zo de trailer op en is nuchter en rustig op vreemd terrein.  

Ik rijd Calando sinds de zomer van 2011 en sinds februari 2012 is hij van mij. We hebben een super tijd gehad, met veel avonturen en zonder blessures. Ik vind het opleiden van jonge paarden erg leuk en Calando is veel te jong om al met pensioen te gaan. Daarom gun ik hem nog een hele leuke fijne nieuwe ruiter/amazone die veelzijdig met hem aan de slag gaat. Het gelukkigst zal Calando worden bij iemand die ook veel naar het bos zal gaan en een sprongetje zal maken. Hij wordt minder gelukkig bij iemand die volgende week met hem verder wil rijden in de Z dressuur.

Calando is recentelijk (oktober 2020) röntgenologisch gekeurd, hierop was helaas wat minder moois zichtbaar. Hier heeft hij nog nooit last van gehad maar geeft wel een verhoogd risico voor de toekomst. Hierop is zijn prijs aangepast.

Calando wordt alleen verkocht bij een wederzijdse klik. Voor meer info of het maken van een afspraak graag bellen of appen: 06-40111281

Stamboom

Vader Sorento
Vader van vader Sandro Hit
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.