Meer informatie

UNIQUE Rex - 09/04/2020 - Hengst - BWP

Groot hengstenveulen met mooi model, mooi front, goede bewegingen.   Zeer braaf en aanhankelijk karakter.  Wordt donkervos.  Zal groot worden.

Vader : VIVAT REX - °2015 - 1,80m groot
Vivat Rex, is ondanks zijn grootte een mooi gemodelleerde hengst, met goede bewegingen.  Hij werd in 2018 in Oldenburg gekeurd en verkocht via de veiling.  Hij stamt af van Vivaldi, die werd tweede in zijn verrichtingstest bij het KWPN en was succesvol onder Hans Peter Minderhoud als jonge hengst.
We kunnen intussen wel stellen dat Vivaldi zijn stempel drukt op de fokkerij en zijn model doorfokt, dit model is ook waar te nemen in Unique Rex.
Moedervader is Samarant, een Sandro Hit x Brentano zoon die gekend is om mooie modellen en goede karakters te fokken.    Verder in het pedigree vinden we de rittige Rubinstein, Sidney en Grundstein.

Moeder : FATINIZZA - 1,69 m

Fatinizza stamt af van één van de beste Westfaalse merrielijnen, met een springgefokte achtergrond .   De merrie stamt af van Florentino, die zowel dressuur- als springpaarden heeft gefokt, verder vinden we Pavarotti vd Hellle,BWP dressuurambassadeur en verder in het pedigree, de Westfaalse stempelhengsten Ramiro en Paradox.
De moeder van Fatinizza betreft Passadena.   Zij is tevens moeder van de goedgekeurde hengst Conetti (halfbroer van Fatinizza) en is de volle zus van de goedgekeurde hengst Primeur's As.
Grootmoeder Rigolette gaf 4 goedgekeurde hengsten.

Meerdere veulens van Fatinizza werden geselecteerd en verkocht via de Flanders Dressage Event Auction, de enige veiling voor dressuurveulens in België.

Stamboom

Vader VIVAT REX
Vader van vader VIVALDI
v.v.v. KRACK C
m.v.v. RENATE UTOPIA
Moeder van vader SYMPHONIE
v.m.v. SAMARANT
m.m.v. SANDY
Moeder FATINIZZA
Vader van moeder FLORENTINO
v.v.m. FEUERGLANZ
m.v.m. AKASIA
Moeder van moeder PASADENA
v.m.m. PAVAROTTI VD HELLE
m.m.m. RIGOLETTE