We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Irko BH (Coconut Grove xx  x Argentinus) is een 7 jarige ruin met een stokmaat van 1.70m. Paard met veel potentie voor het hogere werk! Is een volle neef van grand prix springpaard Arko III die erg succesvol was onder Nick Skelton. Irko is bij ons zelf zadelmak gemaakt en opgeleid. Hij heeft alle tijd en rust gehad om zich te ontwikkelen. Door deze tijd heeft Irko zich kunnen ontwikkelen tot een prachtig volgroeid paard. Hij is B springen en L1 dressuur geklasseerd, maar ook voor de eventing en als hunter zou hij uitermate geschikt zijn. Het is een krachtig paard met mooie gangen, met vooral een erg sterke galop. Hij is erg braaf in de omgang. Maken af en toe een buitenritje en doet dit erg braaf. Irko heeft geen stalgebreken. In het parcours is Irko erg fijn en relaxt te rijden. Wil graag naar de overkant en zal bijna nooit stoppen. Op zijn 4e is hij röntgenologisch goedgekeurd. Overkeuren mag maar kosten koper.


Vader: Coconut Grove xx
Coconut Grove xx heeft een imposante carrière in de springsport achter de rug. Vanaf 1993 tot en met 2001 werd onder German Camergo deelgenomen aan springwedstrijden in Canada, Zuid- en Noord Amerika. Coconut Grove xx was het beste Zuid-Amerikaanse springpaard tijdens de Pan American Games in 1999. Daarnaast was hij kampioen van de centraal Amerikaanse Spelen in Venuzueala. Hij was eveneens gekwalificeerd voor de prestigieuze American Invitational, de World Cup finale in Gothenburg en de Olympische Spelen in Sydney. Coconut Grove xx was eerder al gekeurd bij het KWPN-NA (Amerika). Daarnaast was hij ook goedgekeurd en/of erkend bij het KWPN, Selle Francais, Hannover en Oldenburger verband, Zangersheide, Trakehner stamboek en bij het BWP"

https://hanoverian.org/news/in-passing/coconut-grove-xx-1987-2012/  

Vader v.d. moeder: Argentinus
In 1996 was Argentinus de jongste miljonair onder de Duitse topverervers en hij bleef tot zijn dood in 2007 een topvererver. Argentinus was een succesvol gevorderd springpaard en produceerde zowel spring- als dressuurcompetities en hengsten. Tot zijn nakomelingen behoren meer dan 20 goedgekeurde hengsten, waaronder de winnaar van de prestatietest van de hengst en het breken van het Vechta-prijsrecord, August der Starke (vader van Victoria Max-Theuer's Grand Prix-dressuurpaard Augustin) en talloze State Premium-merries, waarvan er vele zich hebben bewezen op een nationaal niveau.

http://www.horsemagazine.com/thm/2010/08/argentinus/

Stamboom

Vader Coconut Grove xx
Vader van vader Dare to Pet
v.v.v. Dare to Command
m.v.v. Tena's Pet
Moeder van vader Coral Gables
v.m.v. Propellent
m.m.v. Coralinda
Moeder Ulina
Vader van moeder Argentinus
v.v.m. Argentan Hann
m.v.m. Dorle
Moeder van moeder Unika
v.m.m. Beachboy
m.m.m. Unique