Meer informatie

Helaas ben ik om privé redenen dit jaar toch echt genoodzaakt om te verkopen. Voor de juiste combinatie bied ik dan ook mijn talentvolle 14 jarige ruin te koop aan. 

Naam: Macho
Geslacht: Ruin
Leeftijd: 14 (15 mei 2006)
Schofthoogte: 1.64m
Afstamming: Memphis x Zeoliet

Macho is een beetje een eenkennig paard, maar leer je elkaar rustig kennen en vertrouwen dan gaat hij voor je door het vuur. Hij probeert de eerste keren onder het zadel er wel onder uit te komen, maar dat is meer onwennig dan gemeen. (Dit uit zich dan ook niet in bokken of steigeren)

Dressuurmatig heb ik hem gestart in het M2 + 11. Kent de oefeningen van het Z1, zal Z1 gestart worden zodra dit weer mogelijk is. Hij vraagt wel om een zekere ruiter met ruitergevoel, maar je hoeft zeker nog geen M/Z te rijden hiervoor. Zou een top leerpaard zijn maar voor de echte beginner is hij niet geschikt. Zou wel goed zijn voor de overstap van pony naar paard. Zit ook zeker nog potentie in voor meer gezien zijn mooie ruime en lichtvoetige draf. 

Hij kan ook een leuke sprong maken maar mist hierin nog wat kracht en ervaring (ik ben geen springruiter). Als jij hem het vertrouwen geeft weigert hij niet ookal is de afstand niet fijn. Heeft een aantal BB parcoursjes gelopen, maar ik had niet de middelen om het springen serieus op te pakken. 

Op wedstrijd is hij makkelijk de baan door te rijden en niet snel kijkerig. Is ook een paar keer mee geweest naar het bos en vindt dit leuk, maar wel graag met een maatje want het kan soms best spannend zijn. 

Na weken stil staan kan je zo weer opstappen. Hij doet geen gekke dingen. 

Geen (stal)gebreken. 
Loopt makkelijk de trailer op.
Braaf bij de smid.
Braaf met andere paarden. 
Nog nooit gekeurd geweest. 

Het is geen paard om hele dagen op stal te zetten, loopt graag in het land/paddock met maatjes. Met uiteraard onbeperkt ruwvoer. Dit is dan ook een eis van mij voor zijn nieuwe ruiter/amazone. Hij staat hier overdag op de wei met maatjes en 's nachts op stal. Dat gaat prima.

Is pas sinds de laatste 4/5 jaar fanatiek doorgepakt. Zijn verleden is bekend.

Kortom: een leuk leerpaard die van alle markten thuis is en waar je nog samen mee kan groeien!

Ik verkoop hem het liefst met zijn perfect liggende dressuurzadel (MSFC 17,5 inch). (17 april 2020 nog gecheckt en bijgevuld door zadelmaker) Eventueel is zijn springzadel (stubben 18 inch) ook over te nemen net zoals zijn dekens, dekjes en bit(myler). 

Bij serieuze interesse graag een e-mail of een appje in verband met werk.

Vraagprijs €6500

Stamboom

Vader Memphis
Vader van vader Metall
v.v.v. Ferro
m.v.v.
Moeder van vader Eleonoor
Keur preferent
v.m.v.
m.m.v.
Moeder M Magdalena
Vader van moeder Zeoliet
Keur
v.v.m. Ramiro
m.v.m.
Moeder van moeder Banjo
Ster
v.m.m.
m.m.m.