Meer informatie

Bo is een hele vriendelijke merrie die zeer veelzijdig is opgeleid. Ze is makkelijk te rijden in de binnenbak, buitenbak, crossbaan en gaat graag naar het bos. Ze is heel gehoorzaam in het loswerken, grondwerk en longeren en heeft 3 hele ruime en comfortabele gangen. Ze houdt van poetsen en knuffelen, is erg sociaal naar andere paarden en makkelijk te houden in de paddock en weiland. Bo wordt dit jaar 14 en wordt momenteel dagelijks getraind, ze is in topconditie en werkt graag. Door een oude spierblessure in haar hals kan ze niet goed tegen zware teugeldruk, ze is echter wel heel zacht in de aanleuning als je haar wat losser laat. Hierdoor is ze niet geschikt om wedstrijden te rijden, maar dressuurmatige training op recreatief niveau kan prima. Ze is zowel met als zonder bit te rijden en ook zonder hoofdstel is ze super gehoorzaam, dat vindt ze zelfs erg leuk. Ze is heel braaf tijdens het rijden maar wel lekker voorwaarts en erg gevoelig op de hulpen. Ze is geen springtalent maar vindt een klein sprongetje wel heel leuk.

Omdat Bo in het verleden een maagzweer heeft gehad zuigt ze lucht, ze is verder kerngezond maar dit is een gewoonte geworden rondom het eten. Ze krijgt onbeperkt ruwvoer met lucerne en een balancer als aanvulling en daar doet ze het super op. Bo is heel makkelijk te laden, vervoeren, bij de hoefsmid/tandarts/dierenarts, staat rondom op ijzers en is altijd netjes ontwormd op basis van mestonderzoek, gevaccineerd en jaarlijks gecheckt door de chiropractor. Gewend aan auto’s, veel mensen, EHBO-lessen, kleine kinderen, honden, tractoren, obstakelparcours etc.

Bo is de afgelopen 5 jaar van ons geweest en we hebben samen veel meegemaakt. Helaas bleek ze voor de sport niet geschikt en toen hebben we haar ingezet als schoolpaard. Dat doet ze goed maar we merken dat ze het niet leuk vindt om elke dag met andere mensen te werken. Ze is heel gevoelig en doet altijd wat ze moet doen, maar we zien dat ze het niet altijd fijn vindt. Daarbij hebben wij geen tijd om met haar naar het bos te gaan en liggen onze ambities wel in de sport, we zijn dus op zoek naar een plek waar ze beter tot haar recht komt. Gaat alleen naar een 5-sterrenhuis, staat bij ons niet in de weg en verkoop op basis van gunning. Vraagprijs is €4000,-. Haar anatomische hoofdstel en voer voor de eerste weken zitten bij de prijs in.

Ruiterprofielen die bij Bo zouden passen:
·        Recreatieve ruiter zonder wedstrijdambities
·       Ruiter die niet elke dag wil rijden, het is altijd opstappen-wegrijden
·       Liefhebber die graag veel naast het paard doet, zoals loswerken, grondwerk etc.
·       Iemand die een vriendelijke gezelschapsmerrie zoekt waar je ook af en toe iets mee kunt doen    ·       Fanatieke bosruiter die graag lange ritten maakt
·       Liefhebber van horsemanship die zonder hulpmiddelen wil rijden
·       Een ruiter die een braaf paard zoekt met looplust
·       Recreatieve ruiters met (jonge) kinderen die ook graag iets met het paard willen doen  

Niet geschikt voor:
·       Ruiter met wedstrijdambities
·       Hele bange ruiter
·       Echte beginners (ze is erg voorwaarts)
·       Maneges (ze houdt niet van steeds wisselende mensen)

Bo is bij ons uit te proberen onder het zadel, om onnodig bezoek te voorkomen (ivm Corona) graag eerst even telefonisch contact om verwachtingen af te stemmen.

Stamboom

Vader Obelisk
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Uniebee
Vader van moeder Polansky
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.