We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

*Verschillenden getalenteerde jonge sportpaarden te koop* - Dit is LaBella E.S. Een zeer getalenteerde merrie uit een interessante stam - ook om in de toekomst nog mee te fokken.
LaBella is een sensibele, hele grote merrie. In het najaar van 2019 zijn we daarom pas begonnen met grondwerk. We maken haar nu nog niet zadeldak omdat ze erg groot is en een extreem grote beweger - eerst moet ze nog sterker worden en meer uitgroeien.

Onze getalenteerde sportpaarden – uit hele goede bloedlijnen - worden op een paardvriendelijke manier getraind en gehouden. Wat houdt dat in? Ze staan in een kudde 24/7 buiten (met schuilstallen). Ze krijgen onbeperkt goed hooi. Daarnaast krijgen ze zeer goed voer, zonder suikers, en kruiden, afhankelijk van de behoefte. Ze staan blootsvoets en worden elke vijf weken bekapt. Daarbij wordt heel goed naar de hoef-been-balans gekeken (niet alleen naar onderkant voet). Geregeld worden de paarden behandeld door fysiotherapeuten, osteopaten en/of fasciaspecialisten. Bovendien worden ze in balans getraind. De paarden lopen op lengte (niet te laag, maar neus op of voor de loodlijn), zodat zij écht hun achterbenen onder de massa moeten plaatsen. Dat kan niet anders, vanwege het hefboomeffect. Hierdoor wordt de onderlijn korter en de bovenlijn langer. Door op lengte en in balans te trainen, wordt het lijf niet in elkaar gedrukt en ontstaan er geen kronkels; het paard hoeft dus niet compenseren. Hierdoor worden blessures voorkomen en blijft het paard dus ook op langere termijn beter in vorm. Grondwerk wordt gestart op driejarige leeftijd. Soms iets eerder. We starten met vertrouwen en de basiscommunicatie. Zodra de paarden aan de longe in balans, op eigen benen (zonder bijzetteugels) kunnen lopen, beginnen we rustig met zadelmak maken (circa 4-jarige leeftijd). We bouwen de training rustig op. En nemen ze op een gegeven moment ook mee naar vreemd terrein (strand, bos, springlesjes en dergelijke). We pakken ze echter pas echt op als ze 5 jaar oud zijn. Onze paarden hebben dus de beste start gehad die je je maar kunt bedenken. Daarmee voorkom je blessures (en dus ook de nodige kosten). Hoe vaak zien we wel niet dat een jong paard al iets mankeert? Hoe moeilijk is het om een gezond – fysiek en mentaal - sportpaard te vinden? Heel herkenbaar toch? Hieronder een overzicht van een aantal paarden dat te koop is. Vaak horen we dat de prijs hoog is, maar het zijn hele getalenteerde paarden, ze hebben de allerbeste start gehad en de investering in deze paarden is nog hoger geweest. Bovendien voorkom je veel kosten van dierenartsen als paarden een dergelijk fundament hebben.

Note: de paarden worden alleen verkocht aan mensen die NIET laag-diep-rond rijden.

Stamboom

Vader Bon Coeur
2x reserve champion Germany + Inter I
Vader van vader Benneton Dream
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Si-Belle
Vader van moeder Sir Lui
Grand Prix
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Abiran xx
m.m.m.