Meer informatie

Top Welsh C Allround sportpony: springen marathon en of eventing Stokmaat 133, maar wordt ca 1.35 of groter. Stamboek papieren met een droom afstamming van zuiver Welsh type B prestatielijnen en moeder is een zeer bewezen fokmerrie met uitmuntende bewegingen. V: Bronheulog Hennessy X MV: Hondsrug Raspoetin.

Super chique pony met veel uitstraling, heel sprekend mooi hoofdje en vriendelijk karakter, hij begroet je altijd hinnikend. Geschikt voor een ruitertje met al enige ervaring. Zeer leergierig en attent. Wordt 31 mei 7 jaar. Hij springt met het grootste gemak, zeer apart en lichtvoetig, heeft ijzersterk beenwerk en een sterk gebouwde achterhand.

Liep sinds zijn 3-e aangespannen door de bossen en het veld en dus ook voor marathon zeer geschikt. Is zeer wendbaar en lenig. Heeft ook de Derby in Helden gewonnen (op tijd) en springt dus ook al eventing hindernissen en gaat door water. Heeft diverse kampioenschappen springen gelopen en altijd in de prijzen. Als 3.5 jarige en net zadelmak al meteen als hoogst geselecteerde geplaatst voor de Bixie kampioenschappen zowel voor dressuur als springen als jongste deelnemende pony met dochter van de fokker.
Brons op de Limburgse Kampioenschappen springen in Lottum 2018 en diverse malen gewonnen in de Peelbergen Indoor 2017 en in 2018. Op het LK kreeg hij een lovende beoordeling van de stijljury over de geweldige wijze van springen. 

Hij loopt zo de trailer in en heeft geen stal ondeugden en is nooit ziek of geblesseerd geweest. Het is een vriendelijke en nieuwsgierige pony die door zijn leergierige karakter nog heel hoog zal komen in verschillende disciplines. Hij springt apart goed. We hopen dan ook op een ruiter met echt sportambitie want hij heeft zoveel kwaliteiten dat het jammer zou zijn als hij een talentvolle ruiter zou moeten missen.

Onze dochter heeft op haar 8 jarige leeftijd naast het rijden van haar B dressuur pony een aantal springwedstrijden met hem gereden maar heeft besloten zich te willen richten op de dressuursport, vandaar dat wij voor Hyawhatta een nieuw maatje zoeken waarmee hij kan uitblinken.
Hyawhatta verdient een ruiter/amazone met sportambitie die alle tijd en aandacht aan hem geeft.
Is recent naar de hoefsmid en tandarts geweest, geent en ontwormd.

Voor meer informatie en filmpjes graag via whats app.
0610676425 

Stamboom

Vader Bronheulog Hennessey
Vader van vader Hilin Glyndwr
v.v.v. Carwed Charmer
m.v.v. Hillin Branwen
Moeder van vader Hattongate Heidi
v.m.v. Skellorn Consort
m.m.v. Bureside Penny Black
Moeder Djive
Vader van moeder Hondsrug Raspoetin
v.v.m. Whatton Copper Beech
m.v.m. Llwynygog Magic
Moeder van moeder Hyacinta
v.m.m. Rondeels Sabyon
m.m.m. Bohemenhof's Gloria