Meer informatie

Te koop pensionstalling/kleinschalige manege/minicamping/restaurant/woning met mogelijkheid voor 2e (inpandige) woning te Stieltjeskanaal 78, 7756 PG STIELTJESKANAAL, Zuid-Oost Drenthe.

Doordat het een voormalig golfbaan terrein betreft zijn er heuvels, watertjes en diverse terrassen. Gelegen aan doorgaand vaar- en viswater. Het pand is gelegen op een ruim perceel (47.725m2, bijna een landgoed) en beschikt over alle horecafaciliteiten wat u maar kunt wensen, zo is er een prachtige nieuw ingerichte horecakeuken aanwezig en een bistro van circa 250m2.

Tevens zijn alle faciliteiten aanwezig voor het houden paarden en een kleinschalig manege. Hieronder worden alle faciliteiten nader toegelicht.

PAARDENHOUDERIJ: Buitenbak (20x40 meter), longeerbak (18 meter doorsnede) , stallen, schuilstallen, overkappingen, paddocks, 16 weilanden. Eenvoudig om te bouwen naar paddockparadise. Er is toestemming voor het houden van 30 paarden en pony's.

MANEGE/PENSIONSTALLING: toestemming voor het geven van lessen en het houden van paarden. Er staat een groot L-vormige stalgebouw, waarin zowel schuilstallen als individuele stallen in gemaakt zijn. Ook is er een grote overkapping voor tuin en parkmachines, hooi en stro. De pensionpaarden staan in diverse kleine groepjes, en er zijn een aantal individuele boxen, allen met zandpaddock en aansluitend weiland. Om de weilanden heen is een wandel/rijpad van ongeveer 1 km. Dit kan natuurlijk wandel/rijpad blijven maar kan ook omgebouwd worden naar looppad voor een paddockparadise of gebruikt worden voor het maken van een trailparcours op eigen terrein.

Er kan eenvoudig van een deel van het terrein een pp gemaakt worden, naast het instand houden van individuele boxen voor trainingspaarden, revalidatiepaarden etc. Ook kan een box gebruikt worden om paarden aan de groep te laten wennen. Er zijn verder weilanden beschikbaar voor vakantiegasten die met hun paarden komen kamperen, en er zijn materialen aanwezig om 2 losse boxen te plaatsen voor bijvoorbeeld cursisten die hun paard liever in een box willen tijdens een clinic. Dit geeft een ideale mix, zodat bijvoorbeeld revalidatiepaarden nooit echt alleen staan maar geen risico lopen op verwondingen.

De locatie is geschikt als kleinschalige manege, pensionstalling maar ook als revalidatiestal, trainingsstal, opfok, pensioenplek, paddockparadise, zorgboerderij (na overleg gemeente) etc. Naast de manier waarop het paardenbedrijf nu uitgebaat wordt ( als pensionstal) denken we dat naast het huidige gebruik als pensionstal, deze plek ook bijzonder geschikt en rendabel kan zijn als manege, als revalidatiestal en/of als trainingsstal, naast uitbaten van de horeca en de minicamping. 

HORECA: In het prachtig gerenoveerde pand ( oorspronkelijke bouw 1850) is een grote bistro aanwezig ( ongeveer 250 m2) incl. nieuw ingerichte keuken. De bistro wordt met regelmaat afgehuurd voor volledig verzorgde feesten of buffetten. De horeca-ruimte is naast bistro ook geschikt voor het geven van theorielessen aan ruiters, voor cursussen, clinics, vergaderingen, lunches etc. In de zomer kan dit aanbod aan lessen uitgebreid worden met overnachtingen op de camping, in eigen tenten, caravans of in de te huren ingerichte tenten. Te denken valt aan lesweken met paarden, ponykampen, maar ook ruiterkampen voor volwassenen. Er zijn in totaal 16 weilandjes, waardoor er altijd een weiland beschikbaar is voor cursisten of vakantiegangers die hun paard meenemen.Aansluitend aan de horeca bevindt zich de grote werkplaats, deze is ongeveer 180 m2.

WONING: Op de begane grond is er een appartement gerealiseerd van ongeveer 85 m2. Indeling: keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer met ligbad en aparte douche.
De bovenverdieping van het pand (225 m2, stahoogte 160 m2) ) is nog casco en naar eigen inzicht in te richten als b&b of apart woongedeelte. 

MINICAMPING: er is vergunning voor 25 plaatsen. Er zijn een aantal stroomkasten op de camping aanwezig en er zijn ruime sanitaire voorzieningen in het hoofdgebouw. 

vraagprijs: 1.195.000,-- euro
Meer info en foto's op aanvraag. 
www.stieltjeshoeve.nl,  www.gullewaerd.nl info@stieltjeshoeve.nl of 06-4173 0214.

Wegens onze wens om door te kunnen gaan met een volgend projekt staan we open voor serieuze biedingen.