Meer informatie

Wegens zwangerschap, te veel paarden en simpelweg te weinig tijd om haar de aandacht te geven die ze verdient en nodig heeft, bied ik mijn fantastische vosmerrie Noa te koop aan.

Noa is geregistreerd bij het NRPS-HRB.
Ze is Arabier x Gelders paard met aan beide zijden een goede afstamming. 
Stokmaat: 163 cm
Geboren mei 2011

Noa is al sinds veulen bij mij op stal. Ze is op een zeer ontspannen manier afgespeend (11 maanden oud) en in een stabiele kudde grootgebracht. Ze heeft rustig de tijd gekregen om uit te groeien en zich te ontwikkelen. Ze heeft geen stalgebreken en is in de kudde een zeer stabiele en sociale merrie. Ze is door mij zeer ontspannen en langzaam vanaf de grond getraind en zadeldak gemaakt. Noa beheerst academisch grondwerk en longeren (alle zijgangen, verzamelen en verruimen aan de hand en aan de longe), doet graag liberty werk, is ingereden met een barebackpad en kaptoom (bitloos) en tot haar 7e levensjaar niet intensief dressuurmatig doorgereden. Pas nu wordt ze intensiever gereden, ook gewoon met zadel en trens. De laatste maanden is ze getraind en gereden door Joëlle van Beek horsetraining, met focus op concentratie, schriktraining, meegaan naar verschillende locaties en het doorrijden en bevestigen van de 3 basisgangen en zijgangen onder de man. 

Noa is een zeer intelligente, vurige en sensibele dame. Met een rustige, duidelijke en ervaren ruiter zal zij het in de dressuursport ver kunnen schoppen. Ook voor een endurance ruiter die op zoek is naar een groter paard is zij een ideale kandidaat. 

Wij hebben met Noa 1 veulen gefokt, met prachtig resultaat. Ze is een zeer zorgzame merrie en fokt zeer mooi terug richting KWPN/Gelders. Ze wil echter ook graag met mensen aan de slag. Een leven als alleen fokmerrie zou haar niet gelukkig maken. Dagelijks alleen maar rondjes door de bak maken echter ook niet. Bij voorkeur zoek ik voor haar een ruiter die haar wel op hoger niveau dressuurmatig wil en kan gaan rijden maar ook van afwisseling en ontspanning houdt. 

Noa heeft een hart van goud en wil zich altijd inzetten. Gezien haar sensibiliteit is ze niet geschikt voor onervaren/angstige ruiters. Maar voor de ervaren rustige ruiter op zoek naar een nieuw talent is zij de ideale kandidaat!

Uiteraard is zij altijd netjes bekapt, ge-ent en ontwormd. Tevens is ze twee maal per jaar door de tandarts behandeld en heeft ze een zeer correct gebit. Ook is ze regelmatig chiropractisch nagekeken. Haar historie van tandarts, dierenarts en chiropractor is uiteraard beschikbaar.

Noa wordt deze maand nog klinisch en röntgenologisch gekeurd.

Noa is alleen te koop voor een 5-sterren tehuis met vaste ruiter, veel buitenlucht en sociaal contact met andere paarden. Handelaren en ruiters die alleen een paard willen om die even ‘snel naar het Z’ te rijden en vervolgens door te verkopen hoeven niet te reageren.
Ik zoek voor Noa haar ‘forever home’ met een ruiter die relatie boven prestatie stelt. 

Ben jij die persoon? Bel me dan gewoon even, dat is persoonlijker dan via mail/whatsapp!

Stamboom

Vader Caesar
Vader van vader Parcival
v.v.v. Koss
pref.
m.v.v. Erika
keur; pref; prest.sport
Moeder van vader Primula
v.m.v. Galant
m.m.v. Viola
ster; pref
Moeder Maja
Vader van moeder Ensor D'Eversam ox
v.v.m. Warandes Pascha ox
m.v.m. Nyala ox
Moeder van moeder Katinka
v.m.m. Hengelshoef's Prins
m.m.m. Tianah