Meer informatie

Bij deze wil ik jullie voorstellen aan Arnold!
Hij is een ruin van 14 jaar, Elmshorn x Cavalier, 173 cm schofthoogte.  Hij is kerngezond, op een hoefzweer na nog nooit kreupel geweest.

Qua karakter is het een paard met energie, jeugdig, gevoelig en slim. Gaat super goed samen met andere paarden in de wei. Met een buitenrit is hij samen met een ander paard braaf, als je alleen met hem gaat vindt hij het soms nog spannend en kan hij heel enthousiast zijn.

Qua rijden kent hij alle oefeningen t/m Z niveau. Dat houdt in dat hij netjes in stap, draf en galop ontspannen loopt en alle zijgangen t/m galop kent incl. galopwissel. Hij is vanuit het rechtrichten gereden, dus hij loopt super soepel en ontspannen over de rug. Ik rij hem regelmatig met een barebackpad, ik kan hem op mijn zit rijden en hij zit fantastisch. Voor mij is hij een super goede leermeester!

Hij speelt heerlijk met allerlei speeltjes, springen doet hij prima, vrijheidsdressuur zou hij fantastisch vinden en freestyle doet hij ook super goed.

Wat zoeken wij? We zoeken een stoere ruiter die al lekker kan sturen, liefst minimaal M1 niveau.
Waarom?

Arnold is perfect geschikt voor iemand die graag wil leren hoe je naar een hoger niveau rijdt. Ik ben hem gaan bij rijden omdat hij alle kwaliteiten in zich heeft om zelfs tot aan de wissels om de pas te leren. Het zou zonde zijn als men hier niet mee verder gaat, want hij wordt graag aan het werk gezet en in zijn koppie mag hij best wel uitgedaagd worden. 
Zoek je een paard waar je een diepe band mee wilt opbouwen, dan ga je gegarandeerd met dit paard een klik krijgen!

Klein puntje... Arnold is super braaf, mits je hem in evenwicht kunt rijden zodat hij zijn rug kan ontspannen. Ben je een beginner of je weet niet hoe dit moet en probeer je hem met druk naar beneden te rijden, dan wordt Arnold nerveus, wat zich uit in tandenknarsen en mogelijk wegspringen. Daarnaast is hij met buitenritten goed wakker, dus een beginnerspaard is het zeker niet. We willen kopers zeker niet afschrikken, want hij is echt heel erg leuk, maar een onzekere ruiter of een beginner zou niet bij hem passen. Sta je relax in je schoenen, dan heb je een wereldpaard aan hem!

Dan de vraagprijs… We zitten te denken rond de €6000,-, maar als we een super goede match vinden, dan is de prijs zeker bespreekbaar.  Hij wordt helaas verkocht omdat de eigenaar door familiaire omstandigheden niet meer voor hem kan zorgen. Daarom is een goede match en een goed thuis vinden belangrijker dan de prijs.

Video te zien op https://youtu.be/deormkiQN3A
Geïnteresseerden kunnen met mij contact opnemen op suzanne@klassiekedressuur.com of op 0622576173.

Stamboom

Vader Elmshorn
Vader van vader Lord
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Santa Strings
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Sikarla H.
Vader van moeder Cavalier
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Nikarla
v.m.m.
m.m.m.