Meer informatie

Te koop aangeboden 12 jarige dressuurruin.
Na heel lang wikken en wegen heb ik besloten dat ik voor mijn imposante 12 jarige vosruin (Rubiquil x Elcaro), 1.75 m) een nieuwe baas probeer te zoeken.
Reden is omdat het voor mij fysiek te zwaar wordt om hem te rijden. Het paard is te goed (Z2/ZZlicht niveau) en te leuk om alleen maar naar te kijken, daarbij is het ook een paard dat graag voor je wil werken als je een goede match vormt. Hij is een erg lief en aanhankelijk paard, maar daarnaast ook vrij eenkennig. Het is een wakker en vrolijk paard. Je moet er de nodige tijd in willen steken om zijn vertrouwen te winnen en dan ga je er nog heel veel plezier mee beleven. Je kunt waanzinnig veel van hem leren. Er zitten heel wat 'knopjes' op. Hij bokt niet en steigert niet, maar hij kan zich wel sterk maken. Met wat handigheidjes is dat wel in goede banen te leiden, echter heel licht in de hand is hij niet.

Fysieke gesteldheid:Hij heeft van jongs af aan verbening van het hoefkraakbeen van zijn beide voorvoeten, echter daar heeft hij nooit last van gehad. Hij heeft nu geen (speciaal) beslag en dat gaat goed, het rijden op een harde bodem zonder beslag raad ik echter af. Verder heeft hij cornage, bij meer verzameling en intensief werk speelt dit op. Hij heeft echter wel een goede conditie. 

Word jij zijn nieuwe baasje?
Ik ben alleen bereid om hem te verkopen aan iemand die hem thuis kan stallen en hem heerlijk vertroetelt en leuke dingen met hem wil doen. Hij heeft een duidelijke amazone/ruiter nodig, enige paardrijervaring is dus wel vereist. Hij is bekend met werken aan de hand en een (beetje) lange teugelwerk volgens de principes van de klassieke rijkunst. Freestyle vindt hij ook leuk. Hij is heel fijn te longeren.

Kortom:
Zoek je een leuk paard met uitdaging en heb je niet de ambitie om op wedstrijd hoger te rijden dan Z1, dan is hij het geschikte paard.
Paard staat in de Heelweg, nabij Varsseveld. Graag alleen bij serieuze interesse reageren.

Stamboom

Vader Rubiquil
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Elcaro
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.